Alhamdulillah.. selesai sudah bersahur..
Pagi nie makan kerabu timun, telur masin dan sambal tempe.. Pergh ngancam jiwa dan raga walaupun lauknya simple.. Sahur jer mkn nasi.. Berbuka makan kuih muih dan mee or spaghetti..
Kerabu Timun
Bahan-bahan
1) Timun (dibuang kulit dan dihiris-hiris. Bahagian tgh yg berbiji tidak diambil.)
2) Cili merah (dihiris)
3) Bawang Besar (dihiris)
4) Udang kering sedikit untuk perasa
5) Pati santan ikut berapa byk timun kita guna.
Cara Membuat
Campurkan semua sekali dalam satu bekas dan digaul. Siap untuk dimakan.
Kalau nak lagi sedap, buh dalam peti ais...
Seeloknya makan selepas dibuat... Maksudnya kerabu nie x tahan lama.. Sebab gunakan santan ye..
Malangnya gambar lupa nak ambil.. hehehe... Nanti kalau kasih ada wat lagi kasih amik gambarnya ye... Selamat Mencuba..
Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Dan Batin.
ReplyDeleteHotlink satu
iskandarx[dot]com