Monday, April 18, 2016

Dia Imamku oleh Najwa Rahman

Assalamualaikum..
Hye guys..
Saja relaxkan Minda dan jiwa dengan Novel cinta..

Novel Dia Imamku oleh Najwa Rahman nie, memang ohsem.. Macam-macam perasaan ada dijiwa..
Sha sangat benci dengan watak Syamimi dan Zulaikha.. Perampas yang x pernah mengerti bahawa lelaki yang dah berkahwin adalah lelaki yang telah mempunyai isteri.. Sha suka cara Najwa menggambarkan watak Insyirah.. Memegang kukuh dengan pendirian dan tidak mengalah mempertahankan perkahwinan.. Watak Insyirah yang strong dalam meluahkan dan menegaskan bahawa dia ialah isteri kepada Naufal..
Seriously novel yang sangat sesuai dibaca oleh mereka yang ingin berkahwin muda @ berkahwin semasa masih menjadi pelajar.. Banyak pengajaran dan panduan.. Bagai mana Naufal dan Insyirah membina kehidupan dan membentuk keluarga mereka.. Bukan senang tapi dari situlah pengalaman di perolehi.. Novel yang sangat ohsem.. Sha mampu meletakkan diri Sha di tempat Insyirah dan merasai kesakitan dan kegembiraan yang dilalui Insyirah..
Tahniah Najwa Rahman.. Semoga terus menghasilkan karya yang ohsem..

Start baca 11.04.2016
Selesai pada 13.04.2016

Diterbitkan oleh Fajar Pakeer

1 comment:

  1. novel nie best.. dah baca sebab pinjam kawan tapi still nak beli jugak.. bila nak beli, stok tak ada kat kota tinggi.. geram jee

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »