Friday, November 24, 2017

Pembelian Kurang Memuaskan

Assalamualaikum..
Hye semua..

Baru-baru ini Sha ada belikan encik suami barang dekat Lazada..
Malangnya barang yang sampai agak kurang memuaskan..
seolah-olah barang yang dah guna..
Mujurlah harganya tidak mahal..
Memang Sha tak recommend lah untuk dibeli..

Macam mainan pun ada..
Biasalah itu bila membeli secara atas talian..
Pasti akan ada kekurangan..
Bukan semuanya okay dan memuaskan..
Ye tak..
Ini pengalaman pertama..

18 comments:

  1. tu la risiko bli brg online kn..nasibaik tk mahal

    ReplyDelete
  2. Pihak lazada wajib baca entri ni sedikit sebanyak boleh tingkat lagi kepercayaan customer utk membeli barangan

    ReplyDelete
  3. kalau tak puas hati dan tidak seperti yang diiklankan,
    boleh kembalikan semula kepada lazada kalau tak silap.
    kena tengok warranty pembelian, ada yang 7 hari ada yang 14 hari
    barang boleh dikembalikan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpelah mrs pip.. Encik suami malas nak return..
      Dia redha je.. Sebab barang memang dari china kan..

      Delete
  4. Ada pro dan contra beli dalam online ni.

    ReplyDelete
  5. Pernah juga terjadi pada Mrs. A.
    Mujurlah murah lagipun barang dari cina.

    ReplyDelete
  6. Rabia suka beli online.tapi biasa beli dekat ig dan fb.sebab kawan2 yg bisnes

    ReplyDelete
  7. Secara jujur amer memang kurang sikit utk membeli dekat LAZADA nih. Sebab kes2 macam nih lah. Kalau barang2 mcm nih amer prefer beli dekat kedai terus.. Puas hati

    ReplyDelete
  8. akak memang jaranglah membeli secara online nih, tak pandai sangat hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha memang rajin beli online kak.. Hehehe..

      Delete
  9. kak sha, tu untuk kegunaan ape?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kikiki.. Akak pun tak pasti.. Encik suami yang punya.. Dia macam connecter..

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »