Sunday, March 3, 2019

Korean Drama (Mac 2019)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Bulan Mac ini ada 3 lagi drama menarik yang menjadi pilihan Sha.. Nampak ohsem sebab ada unsur penyiasatan, hantu dan pembunuhan.. Hehehe.. Thriller, misteri, fantasi dan kuasa instimewa menjadi tarikan buat Sha.. Pelakon itu biasanya Sha jadikan pilihan kedua.. Cerita, tajuk dan genre itu yang utama..

Drama: Possessed
Country: South Korea
Episodes: 16
Airs: Mar 6, 2019 - Apr 25, 2019
Airs On: Wednesday, Thursday
Network: OCN
Duration: 60 min.

Drama: He is Psychometric
Country: South Korea
Episodes: 16
Airs: Mar 11, 2019 - Apr 30, 2019
Airs On: Monday, Tuesday
Network: tvN
Duration: 1 hr. 10 min.

Drama: Kill It
Country: South Korea
Episodes: 16
Airs: Mar 23, 2019 - ?
Airs On: Saturday, Sunday
Network: OCN

Drama: Doctor Prisoner
Country: South Korea
Episodes: 40
Airs: Mar 20, 2019 - ?
Airs On: Wednesday, Thursday
Network: KBS2
Duration: 35 min.


9 comments:

  1. Semua nampak best. Akak tengok drama ni kat mana?

    ReplyDelete
  2. Cerita Korea ni.. Real lakonannya. Jadi kalau PC tengok lebih tumpu pada komedi.. Atau romantic ke . Kalau yang seram.. Risau terbawa2.

    ReplyDelete
  3. Cerita Korea best kan..macam real je

    ReplyDelete
  4. Mrs. A sekarang sedang follow Touch Your Heart suka sangat-sangat dengan watak hero and heroin tu heheheeee... Yoo In na dengan Le Dong Wook

    ReplyDelete
  5. mood sy skrg drama2 lama korea hehe

    ReplyDelete
  6. tak tahu nak tengok drama apa sekarang :(

    ReplyDelete
  7. Doctor Prisoner tu macam best kaksha!!

    ReplyDelete
  8. dah tak larat nak layan drama korea, selalu ketinggalan episode :D

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »