Friday, May 10, 2019

Melayu | 16 Puasa (2017)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha baru je berjaya tengok drama 16 Puasa.. Pergh!! Menusuk ke dalam jiwalah sindiran dari Mamat Khalid ini.. Yang faham, fahamlah.. Yang tak faham mungkin tak suka dan tengok sekadar hiburan.. Sindiran pedas tu.. Kritikan-kritkan yang diutarakan dalam drama ini sebenarnya adalah perkara yang sering berlaku dalam masyarakat kita.. 

Yang paling best bila Mamat Khalid buat rakaman dekat sekitar kawasan tempat tinggal Sha.. 


Alfatihah buat yang dah tak ada..

7 comments:

  1. filem mamat khalid memang best, nanti kalau jumpa drama ni nak try tengok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekarang dah keluar 17 puasa katanya.. tapi tak pasti kat channel mana dan bila..

      Delete
  2. Tak pernah lagi tengok drama ni.

    ReplyDelete
  3. Kami sefamily suka jgk citer nih...xjemu nengok ulang2 😁

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »