Tuesday, August 29, 2017

3 Meals A Day Sea Ranch

Assalamualaikum..
hye semua..

Rancangan realiti kesukaan Sha ini..
Sebab ada penyediaan masakan..
Semuanya dari sumber di sekitar rumah dan kejiranan..
Kadang-kadangdapat tengok mereka memancing, bercucuk tanam dan membuat bermacam-macam kerja..
Part yang paling syok masa mereka menyediakan sarapan, makan tengahari dan makan malam..
Sha suka part yang ini..
3 Meals A Day Sea Ranch ini season yang ke tujuh..
Rancangan yang ini merupakan kedua dirakam di Deukryang Island, Korea.
Celebrity yang ada dalam rancangan ini ialah Lee Seo-jin, Eric Mun & Yoon Kyun-sang.

Rancangan ini baru blagi bersiaran.. Baru ada 3 ke 4 episod je..
Yang ada sarikata BI baru dua episod..
Tapi memang menariklah..

Lee Seo-jin, Eric Mun & Yoon Kyun-sang

7 comments:

  1. Korea ni mmg rancangan menarik2.. xleh kata apa.. hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan Siti.. Setakat ini kalau rancangan masak-masak memang tak pernah tak menarik..

      Delete
  2. Boleh try tengok citer ni Sha..
    Suka tengok kehidupan orang di negara luar..

    ReplyDelete
  3. Macam kita tanam pokok pastu masak ikut apa kita ada ya? Menarik.

    ReplyDelete
  4. dah x langgan astro ni terus ketinggalan ceta korea haha

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »