Wednesday, August 2, 2017

Petaka Nyawa oleh Riduan Judin

Assalamualaikum..
Hye semua..

Bacaan Terakhir untuk Bulan Julai..
Novel ini rasa macam stress sikit masa memula baca..
Banyak sangat watak dan timeline..
Rasa macam celaru..
Tapi bila makin di selak, selak.. Okay..
Boleh dah nak kejar cerita dia..

Ada kisah pada waktu sekarang..
Kemudian kisah dalam kisah..
Tapi asasnya pasal Jihad di jalan Allah..
Satu berkaitan peperangan di Syria..
Satu lagi kisah peperangan antara yang jahat dan baik..
Yang ini demi menegakkan agama dan menyebarkan agama Islam..

Watak Syafi, Al-Fateh, Suhail dan Rabiah..
Kena baca dengan teliti sebab ada jump jump..
Kejap dekat Syria, kejap dekat Langkasuka..
Tapi menariklah..

Sha baca pada 30.07.2017 dan selesai pada 01.08.2017


5 comments:

  1. Macam kompleks jalan cerita novel ni kak. Mesti novel ni cerita berat tapi sarat dengan pengajaran dan ilmu pengetahuan. Okey la tu kak. hihi.

    ReplyDelete
  2. hohohi lea x sempat nak buat review buku yg dh dibaca kat goodreads mahupun di blog.. masa semput ohhh!!

    ReplyDelete
  3. Bila masa Syafi masuk dlm buku citer ni alahai

    ReplyDelete
  4. Kagum dgn org yg rajin membaca ni... Hakak kalau baca pasal hiburanlah banyaknya Sha haha...

    ReplyDelete
  5. wah 1 pertemuan 7 perpisahan tue macam menarik

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »