Monday, March 30, 2015

Demam Campak (Part 2)

Selepas dua minggu kami bercuti..
Imani semakin pulih..
Kesan2 campak dah mula mengering..
Alhamdulillah..
Imani pun dah semakin kurang menggaru..
Cuma bahagian kaki dan tangan dia kulitnya menggelupas dan ada kesan melepuh..
So untuk memastikan dia nya campak tu hilang
Aku gunakan bedak sejuk (Mak mertua i buat sendiri nie)
Aku juga gunakan losyen Tea Tree jenama Cosmoderm untuk melembapkan kulit dia yg kering..
Untuk mandian dia, aku pakai sabun Neem jenama Margo..
Katanya elok untuk mereka yang terkena campak..
Sabun nie diperbuat dari daun semambu..

Kita hanya berusaha Allah juga yang menyembuhkan..


 Bedak sejuk yang dibuat sendiri oleh Mak Mertuaku

Inilah sabun dari daun Mambu..
(Kalau xnak guna yang nie, ada lagi jenama lain..Search je kat Encik Google)

No comments:

Post a Comment

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »