Shoplinks.Asia

Monday, December 31, 2012

Hari Terakhir 2012

Assalamualaikum.. Selamat pagi...

Hari ini merupakan hari terakhir dalam tahun 2012.. Macam-macam perkara yang telah berlaku... Macam-macam peristiwa yang telah menjadi kenangan.. Ada yang manis.. Ada yang pahit... Ada yang masam dan ada juga yang scary... Tinggal brape jam saja lagi kita akan melangkah ke 1 Januari 2013...

Debaran penantian kian memuncak.. Semoga semuanya berjalan lancar...

Kepada yang telah tertunai azamnya, kasih ucapkan tahniah.. Kepada yang masih belum teruskan usaha anda..

2013 akan memberi pengajaran dan pengalaman baru buat kita semua.. Hargailah masa yang ada kerana kita sendiri tidak tahu bila kita akan berhenti bernafas..

Makan-makan : California Steak House & Steambot

Sabtu - 29.12.2012
Minggu nie pengasuh anakku Amani bercuti so aku import adikku untuk jaga anakku.. Semalam dia last.. so malamnya aku bawak dia gi makan Western sebagai upah tambahan.. hehehe.. Kebetulan pula memang dah lama teringin nak gi kedai makan nie.. Alhamdulillah, rezeki kami kedainya buka.. Dapatlah merasa.. Not bad lah pada aku.. Kedainya terletak betul-betul berdepan dengan Restoran Dusun Bay, Tanjung Malim.. Bersebelahan dengan restoran masakan siam.. Air minum memang out sebab kedai makan siam tu yang buat.. Kalo gi kedai makan nie memang suram cam x cukup lampu.. hehehe.. tapi makanan western dia memang ok lah... Mushroom Cappucino dia aku rasa homemade coz ada cendawan shishaw (nie nama panggilan hubby ku... nama lain ialah cendawan sisir/kulat sisir/cendawan kukur) .. Sedap.. Lain dari yang lain..

Dianya salad sampingan atau coleslaw pun not bad, yg nie seklai ngn chicken chop.. California Steak dia best r sebab sos black paper dia x terlalu pekat ngn raser black paper.. dihidang dgn dua keping daging tanpa tulang, telur mata kerbau (tup ade telur mata kerbau) dan sebatang hotdog... memang best...

Kat bawah nie apa yang kami makan berserta harga..

U.S Fries RM5.00
Mushroom Cappucino RM4.00
California Steak RM13.00
Grill Chicken Chop RM9.00

Layan gambar lak ye... hehehe...

California steak

Grill Chicken Chop (Salad dia sedap..)

Habis sudah..


(10 Januari 2013 dia dah start berniaga kat tempat baru seperti alamat dalam gambar nie...)

Saturday, December 29, 2012

PTPTN owh PTPTN

Aduhai.. penin kepala den melayan masalah PTPTN nie.. Nak bayar habis pun masalah...
Rentetan peristiwa..

* Abis blajar aku start r bayar PTPTN tapi x mengikut amaun yang sepatutnya.. Sudahnya tahun lepas dia anta surat naik Court sebab ada tunggakan bayaran...
* Kemudian aku call bahagian undang-undang PTPTN.. Dia kata aku xyah naik Court diulang TIDAK PERLU NAIK COURT sekiranya aku settlekan tunggakan tersebut.. So dengan bantuan En.Hubby akupun berjayalah menyelesaikan tunggakan.. Pastu owg tu siap pesan suruh bayar ikut amaun yang telah ditetapkan iaitu RM201.07.. Tidak boleh kurang sikit pun dr amaun tu.. so every month aku bayar tanpa miss...
* Dalam bulan April (2012), aku semak baki hutang PTPTN dah tinggal dalam RM5000 lebih so aku call r PTPTN nak wat penyelesaian penuh.. Dia email aku Borang Pengesahan Baki untuk bg tau baki akhir setakat April 2012.. Excited nie.. Tapi bila aku dapat pengesahan baki tetibe jadi RM12 ribu lebih... Pastu bila check penyata pinjaman kat PTPTN nye website ade kos mahkamah lak RM105.49.. Mau x terkejut yg teramat sangat.. Terus r naik angin tahap puting beliung... Akupun call r PTPTN, kemudian dia sambungkan aku dekat seorang Puan nie.. (Sampai arini, Puan nie masih lagi membantu aku untuk menyelesaikan masalah aku ngn PTPTN nie) Dia pun citelah yang aku kena kos guaman sebab aku x gi court.. Diulang TAK PERGI COURT, apa lagi aku pun sound r puan nie.. kesian puan nie xpasal2 kena marah ngn aku.. hehehe.. sorry ye Puan temper naik tahap gaban..
* dari bulan April sampailah akhirnya awal bulan Disember aku terima email dari puan nie mengatakan kos mahkamah tu telah dikurangkan dari 8% kepada 4%.. jadinya dah tinggal dalam 7 ribu lebih.. itupun puan tu kata dia tgh usaha mintak lagi pengurangan dalam 1% tapi aku dah malas nak tunggu so aku tanye dia camne nak settlekan jer 7 ribu lebih tu.. tambahan pulak baru nie PM kita ada umumkan diskaun 20% kalo bayar abis sebelum September 2013 kira ade lah pengurangan lagikan.. Puan nie suh aku isi borang pengesahan baki dan tarikh bila aku nak bayar lumpsum tu.. So skrg nie aku tgh tunggu email dari puan nie.. InsyaAllah kalau xde aral melintang dalam bulan Januari 2013 dapat r settle PTPTN nie...

kalau x settlekan skrg ntah bila r baru dapat abis bayar agaknya..

Thursday, December 27, 2012

Aku dan Novel

Assalamualaikum...

Lama dah jejari nie x menaip di blog.. hari ini aku nak bercerita mengenai hobi membacaku.. Disebabkan aku memang minat sangat2 baca novel dan aku juga suka membeli novel.. Biasanya aku beli novel Melayu sebab novel Melayu xle nak download kat internet.. hehehe.. Kebanyakkan novel melayu yang aku ada aku dah jual balik, sebab En.Hubby kata menyemak jer berkotak-kotak kat dalam stor. hehehe.. so aku jual lah balik.. Sekarang nie ade gak aku beli sekali sekala coz x tahan kan.. Nafsu membaca tuh masih ada.. Yang paling baru aku beli Novel RAM (Ramlee Awang Murshid) tapi secara online coz nak dapatkan naskah yang ada tandatangan dia.. pastu nanti aku jual balik kat adik aku separuh harga.. hahaha.. camtuh la gayanya..

Novel Bahasa Inggeris nie aku download jer kebanyakkannya.. tambah-tambah dah ada android cina lagi r senang.. baca kat Tablet tuh jer.. pueh hati.. boleh bawak banyak sekali.. kalo buku nie jenuh...

Kenapa aku suka baca Novel???
Sebab bila aku baca novel aku dapat hilangkan stress.. Aku suka membaca dari umur aku 14 ke 15 tahun.. semuanya kerana seorang kawan yang sangat baik hati meminjamkan novel Bahasa Inggerisnya padaku... Penulis pertama yang aku suka R.L Stine...
Sampailah sekarang... A.Samad Saidnya buku pun aku baca.. hehehe...

Seronok sebenarnya membaca nie.. Boleh menambah tatabahasa kalo buku tuh menggunakan bahasa melayu dan bahasa inggeris yang betul..

Wednesday, December 12, 2012

Minggu Ke 27

Alhamdulillah...

Anakku semakin membesar didalam perut... Semoga si kecil mak akan semakin besar dan kuat..



Minggu 27

Bayi Anda
Bayi anda kini sudah boleh membuka matanya. Jadi, dia kini boleh melihat cahaya luar menerusi bahagian abdomen anda. Ketika ini juga bayi mula belajar menghisap dan mereka mungkin berupaya menghisap ibu jari atau pun genggaman tangan. Bayi anda kini berukuran 36 sm dengan berat lebih kurang 800 gm.

Tubuh anda
Anda semakin hari semakin besar dan tentunya berat semakin bertambah. Antara bahagian yang paling ketara pertambahan beratnya ialah di sekitar dada terutamanya pada bahagian payu dara. Oleh yang demikian, pemakaian baju dalam yang sesuai sangat penting. Elakkan berbaring secara menelentang kerana cara ini akan membuatkan anda rasa tidak selesa dan dalam masa yang sama salur darah anda akan ditekan oleh rahim anda yang semakin membesar.

Sumber http://www.ciklaili.com/2011/05/perkembangan-bayi-dari-1-hingga-40.html#ixzz2EohGIJau 

Urusan yang Tertangguh

Alhamdulillah... Syukur rasanya, masalah yang sekian lama menghantui semakin hampir pada titik penyelesaian.. Harapannya sebelum anakku yang kedua nie lahir masalah ini akan selesai. Sekurang-kurangya dapatlah aku meringankan beban suamiku... Terima kasih Ya Allah.. Setelah berusaha, mendesak dan mencari alternatif akhirnya aku mendengar khabar gembira.. Walaupun masih lagi dalam jumlah yang besar namun sekurang-kurangnya jumlah yang ini mampu aku lunaskan.. Terima kasih pada yang menolong...

Monday, December 3, 2012

Monday Blues...

hohoho.... Assalamualaikum semua...

Arini mood memang blues habis r.. mata kuyu jer pun... nak bangun dari katil pagi tadi pun cam malas jer... naseb baek lah terkenangkan cuti yg tinggal x seberapa... Maka ku gagahkan lah jugak diri untuk bangun...

Amaniku yg chomey pun mulalah wat perangai... nangis nie kejutkan dia bgn n mandi... "nanak... nanak mandi... nak tido... huhuhu..." sabar jelah hati mendengarkan jawapan dari mulut chomel tu... dukung bawak masuk bilik air... mandikan jugak... Hari ini maknya dah nekad, blues ke x blues mak nak gi keje awal.. hehehe... Semangat la konon... Alhamdulillah, berjaya sampai ofis kul 7.50pg... Awal 10 minit dari selalu...

Tapi tu r, sekarang dah 10.45pg tapi keje baru jer gerak sikit... fikiran melayang... mata semakin kuyu... Ngantoknya... Kalau dapat tilam nie mesti best... hehehe...

Disebabkan tengah monday blues mehla teman layan lagu nie ye...

video

Lagu nie relax n bakal melelapkan mata anda... hehehe...

Wednesday, November 28, 2012

Pokok Hiasan dan Pokok Keperluan...

Alhamdulillah... makin berseri rumahku... walaupun duk kat Kuarters namun aku usahakan juga supaya rumah ku kembali berseri ngn pokok bunga dan juga pokok keperluan dapur.. hehehe... runsing bila xde pokok.. raser cam x brape nyaman jer.. sekarang nie bila kuar rumah dan masuk rumah raser damai jer.. sebab ade pokok bunga depan rumah...

Buat permulaan nie aku letak Lavender depan pintu masuk.. Pastu kat tepi koridor pintu masuk aku tanam pokok limau purut, kari ngn daum kesom.. ada gak pokok ati-ati.. Alhamdulillah pokok lavender aku tu menyerikan pintu umahku... sejuk mata memandang warna purple dan hijau...

Kat beranda depan aku gantung pokok bunga kertas dan pokok Mahkota Berduri @ nama saintifiknya Euphorbia Milli..("Bunga Kelentit Ma'am" - nama orang kg panggil.. hehehe xtau la betul ke x..) Selain tu kat beranda tu memang ada pokok kaktus yg aku beli masa honeymoon dulu.. ada dua pasu...

Nanti ingat nak beli lagi pokok ati-ati warna lain lak untuk letak depan rumah dan pokok bunga kertas untuk letak kat beranda depan.. barulah meriah.. hehehe.. Hubby pun suka.. Siap cakap lagi barulah nampak cam rumah married couple.. hehehe..

Kat bawah nie gmbar-gmbar yg sempat snap...



Pokok yang aku letak depan pintu masuk rumah... Lavender tu bunga dia sentiasa ada... suka sangat...


Pokok-pokok nie sebenarnya memberikan kedamaian dan ketenangan... hijau jer mata memandang...

Qasidah Yahanana...

Aku suka sangat Qasidah nie... Alhamdulillah tenang jer dengar Qasidah nie... Baby dalam perut pun suka..

Layan....

video


video

Tuesday, November 27, 2012

Bertambah Usiaku..


Hari ini bufday aku...

Pepagi masuk opis bos bagi coklat Vochelle (1 tin) ngn Toblerone dari langkawi.. Pastu Kak sofiah pun bagi Toblerone gak.. Aku nye second bos bagi coklat gak dari langkawi.. And then diowg celebrate bufday aku... hehehe... Coklat owh coklat meriah pagi aku dgn coklat... 

En. Hubby wish dari pagi... asal call jer dia wish.. asal call jer dia wish.. klaka pun ada.. hehehe.. Mak sedara aku bagi Cd Zikir terapi tapi xdapat lagi sangkut kat adik aku.. 

Alhamdulillah... syukur pada Allah kerana masih lagi bernafas dan membawa satu lagi nyawa dalam perut... Syukur kerana dikurniakan orang-orang yang sentiasa menyayangi diri ini.. Anakku Amani pun baik jer arini.. hehehe... x banyak ragam... cam tau-tau jer...

Semoga masih berkesempatan meraikan hari ini lagi....

Amin... amin.. amin.. Ya Rabbal alamin...



Update: Semalam Balik kerja En. Hubby blanja makan and bagi special present.. hehehe...

Friday, November 2, 2012

Lagu yang aku suka..


Lagu best dari Najwa latif.... Suka sangat lagu nie... Liriknya simple dan menyentuh perasaan...
Videoklip diapun simple dan menarik..
AdaMu - Najwa Latif
Merenung ke luar jendela
Melihat kebesarannya
Mensyukuri segala nikmat
Yang dikurniakan di dunia

Kau berikan ku kekuatan
Tuk berpegang pada jalan
Walau penuh dengan cabaran
Ku tahu ku adaMu Tuhan

Kerna kau yang satu
Yang setia bersama ku
Dikala ku jatuh ku bangkit kernaMu
Ku tahu ku adaMu disisi ku selalu
Bantulah hambaMu mencari keredhaanMu

Ku tahu ku adaMu
Ku adaMu selalu

Kerna kau yang satu
Yang setia bersama ku
Dikala ku jatuh ku bangkit kernaMu
Ku tahu ku adaMu disisi ku selalu
Bantulah hambaMu mencari keredhaanMu

Ku tahu ku adaMu
Ku adaMu selalu

ku merenung ke luar jendela
Melihat kebesarannya
Walau penuh dengan cabaran
Ku tahu ku adaMu Tuhan

video


Wednesday, October 31, 2012

Pengalaman Tak Terjangkau..

28.10.2012 tarikh keramat nie.. hehehe.. Selalunya kami balik dari kampun x pernah lah lagi terserempak dengan jem.. Kali ini sangkut pulak.. Perjalanan yang selalunya 30 minit terus jadi 1 jam lebih.. Gara2 trafik light... dan jalan sempit... hehehe.. Merana gaklah.. hohoho... Panjang sangat... nasib baiklah walaupun jem tapi masih bergerak cam siput.. hehehe....


Tuesday, October 30, 2012

Hasil kerja Suamiku - Menjahit

Assalamualaikum...
Baru-baru nie, En. Hubby dapat tempahan untuk buat kepala langsir dan betulkan langsir sedia ada.. Banyak gaklah kerja dia nak kena buat... Nasib sempat siap bahagian depan sebelum Raya Haji.. Berserilah sikit umah cousin dia tu.. Alhamdulillah pilihan kaler untuk kon tu menjadi.. Kalau beli gak warna kuning memang tenggelam.. hehehe... Di bawah nie aksi beliau ketika memasang langsir.. hehehe..


Selain buat langsir, masa cuti raya haji tu mak sedara beliau meminta untuk pasangkan pelamin.. Nak sandingkan anak yang nak dikhatankan.. So aku pun tolonglah mana yang patut.. En Hubby buat simple jer sebab bukan pelamin untuk kenduri kawin kan..


Friday, October 26, 2012

Garangkah Aku??

Assalamualaikum..
buat Pengetahuan semua, ini adalah luahan hati dan perasaan aku sebagai pembantu perpustakaan.
Kadang-kadang bila aku fikir-fikirkan balik, salahkah aku menegur pelajar-pelajar ini untuk lebih berdisiplin... Salahkah aku bila aku marah diorang?? Aku pun kadang-kadang x faham.. Bila kita tegur bukan nak dengar sebaliknya kita pulak yang di marahnya.. Kalau perangai tu ok xpe lah jugak.. huhuhu..

Pening aku fikir.. Kalau x tegur karang rasa macam salah pula sebab itu termasuk sebahagian dari tugas.. Aduh nak buat macam mana ye??? Ke patut biarkan aje.. Bukan kehidupan aku pun.
Suka korang lah nak jadi apa. Kalau dah zaman belajar tidak boleh berdisiplin, macam mana nak kerja ye??

Thursday, October 25, 2012

Nama anak

Belum apa-apa lagi aku dah sebok memikirkan nama yang sesuai untuk anak yang masih chomey di dalam perut.. hehehe.. sewonok lak.. dok cakap ngn En.Hubby kalau perempuan jugak kita bubuh nama dekat-dekat dengan nama anak kami yang pertama.. hehehe... kalau lelaki kita buh yang pendek2 sudah.. aku memang dari dulu x brape gemar nama anak yang panjang2 dan pelik2 nie.. bukan apa.. kita panggil nama anak kita pendek jer tapi sebok bubuh nama anak panjang2... sedangkan bubuh pendek pun owang dok ubah dan pendek kan lagi.. inikan pulak kalau dah panjang2..

Tapi lain orang lain citarasanya.. ye dak.. hehehe... Setiap manusia berhak membuat pilihan... asalkan nama itu membawa maksud yang baik dan tidak menyusahkan anak itu, cukuplah...

Wednesday, October 24, 2012

Wordless Wednesday #1




Salah Memilih???

Salahkah aku dalam membuat pilihan??? adakah apa yang terjadi sekarang kerana aku terlalu terburu-buru?? Atau ini semua dugaan yang maha Esa untuk aku???

Entahlah akupun x pasti di mana silapnya.. Mungkin kerana aku merasakan apa yang dilakukannya merupakan satu perkara yang sangat keanak-anakkan... Mungkin kerana itu aku tidak boleh menerima.. akupun pernah melalui semua itu, malah aku masih lagi muda ketika aku menempuh kesemua onak dan duri itu dan aku bersyukur kerana aku tidak menyusahkan sesiapa.. Aku tak sanggup dan aku sedar setiap yang berlaku berpunca daripada aku tapi kenapa dia x boleh melaluinya tanpa menyusahkan keluarga yang sudah sedia berada dalam keadaan yang tidak mengizinkan... Kenapa??? Kenapa dia tidak boleh bertindak dengan matang??? Kenapa tidak dia tunjukkan sikap berdikari dia tu?? Kenapa??? Kenapa kerana dia aku perlu merasa marah??? Kenapa semasa sihat dan gembira dia boleh melaluinya sendiri tapi bila keadaan berubah dia tidak pandai berdikari...?? Kenapa??

Salahkah semua perasaan yang ada dalam diri aku ini??? Salahkah??? Apa yang patut aku lakukan... Aku x mampu memendam, aku takot perkara lain yang akan jadi... Aku x sanggup dan aku x suka... sifat dan sikap ku dah makin jauh berubah... Perlukah aku luahkan semua ini supaya dia mengerti aku x suka dia bertindak sedemikian.. Aku x suka dia menyusahkan Keluarga... Aku x suka... Kenapa dia xnak sedar diri... Kenapa????

Perghh... agak2 boleh buat drama x??? Ke merepek jer... hehehe

Tuesday, October 23, 2012

Mengandung.

Alhamdulillah...
Semuanya berjalan lancar buat masa ini... Walaupun pada permulaan alahan yang aku alami agak teruk sehingga menetap sekejap di Hospital tapi syukur Alhamdulillah dah semakin ok.. Tak sangka lah pulak biras aku pun mengandung juga.. Lepastu dengar cite adik kedua suamiku akan berkahwin.. Alhamdulillah murah rezeki mak mertua aku... Tahun dapat InsyaAllah dapat 2 cucu sekaligus dan satu lagi menantu perempuan...

Kandungan kali ini lain sikit.. Baru nak masuk 5 bulan tapi aku dah mula rasa pergerakan dia di dalam perut.. walaupun xbrape aktif tapi dah mula ada sapaan antara dia dan aku.. Alhamdulillah, masa periksa kandungan hari tu denyutan nadinya lancar.. Semoga semuanya dipermudahkan seperti sebelum ini..

Walaupun aku x sangka untuk dapat pengganti secepat ini tapi aku bersyukur.. melalui semua ini sekali lagi dengan penuh kesabaran walaupun dugaan datang bertimpa-timpa... En.Hubby baru jer baik demam campak tapi masih demam dan batok-batok lagi.. Cuma dah xkena kuarantin jellah.. hehehe... demi keselamatan dan kesihatan bersama...

Terima kasih ya Allah.. Ya Rahman Ya Rahim..

Saturday, October 6, 2012

Kenapa Taksub Sangat Dengan Artis???

Sekadar nak meluahkan pandangan dan pendapat... Kenapa terlalu taksub Dengan Artis?? Perlu ke?? Mereka pun manusia biasa dan akan melakukan kesalahan.. Mereka tidak sempurna.. Sekadar menyukai tidak mengapa tetapi kalau dah xboleh orang lain komen or komplen artis tu rasa cam obses melampaulah pulak.. Orang kata, kita nie kalau nak menyukai @ benci pada seseorang @ sesuatu biar berpada-pada... Xde ape faedah pun @ dapat duit berjuta-juta kalau minat melampau kat seseorang artis tu...

Monday, October 1, 2012

Antologi Jiwa Kacau oleh Elee Mardiana, Attokz Dikulgai, Lyn Dayana, Dhiya Zafira dan Salina Salleh


Sinopsis
Tragedi Di Lampu Isyarat
Selepas kemalangan, Rita dikejutkan dengan suara Jul yang berada dalam dirinya. Jul meminta pertolongan Rita untuk membantu adiknya Johanis. Johanis telah dibunuh, namun mayatnya tidak dijumpai malah pembunuhnya juga tidak diketahui.

Menari Dalam Duka
Arzam Domino terlibat dengan kongsi gelap kerana tidak mempunyai pilihan lain selepas melarikan diri dari rumah anak yatim. Semasa membuat urusan penyeludupan dadah di laut, dia diserang hendap. Arzam terdampar di sebuah perkampungan. Di situ dia cuba perbaiki dirinya untuk menjadi manusia berguna.

Dendam Bunga Dahlia
Eda, Dania dan Tihani merupakan rakan baik di sekolah. Selepas SPM, mereka dan rakan-rakan yang lain bercuti di Cameron Highlands. Percutian mereka bertukar malapetaka apabila seorang daripada mereka membunuh diri. 10 tahun berlalu, muncul seorang pembunuh yang memburu mereka untuk membalas dendam.

Buru Bayangan Luka
Selepas kematian bapa, Azalea menjadi murung hingga memberi kesan kepada mentalnya dan beberapa kali cuba untuk membunuh diri. Selepas 10 tahun, dia tiba-tiba diburu oleh seorang pembunuh tanpa diketahui motifnya, namun tiada siapa yang percaya cerita yang disampaikan Azalea kerana penyakitnya. 

Cinta Berdarah
Helmi kehilangan tunang tersayang dalam satu pembunuhan ngeri. Akibat tekanan yang dihadapi, dia mula menjejaki pembunuh tunangnya. Namun suara hatinya mengatakan dia perlu terus membunuh selepas membunuh orang yang disangkakan pembunuh tunangnya itu.

ULASAN SAYA : Saya paling suka cerita Tragedi di Lampu Isyarat & Buru Bayangan Luka... kedua-dua cerita ini membuatkan saya ingin membaca sehingga ke perkataan yang terakhir.. apakah yang akan terjadi selepas ini membuatkan saya tercari-cari.. sukar untuk meneka siapakah sebenarnya yang jahat.. sebab watak yang diolah membuatkan saya x dapat nak meneka.. 

Cinta Berdarah x mampu saya fahami.. agak mengelirukan dan memeningkan.. runsing saya membacanya.. Betul-betul buat jiwa saya kacau bilau...

Dendam bunga Dahlia dan Menari dalam Duka juga menarik untuk dibaca cuma Menari dalam Luka membuatkan saya sedikit geram.. APakah Arzam akan kembali ke KL menyelamatkan kawannya ataupun terus menyepi di kampung itu...

Sepatu Milik Kasanova - Zara Amani



Sinopsis : "Airin Natrah merupakan seorang gadis yang obses terhadap sepatu. Jika diletakkan tas tangan di sebelah kiri dan sepatu di sebelah kanan, gadis ini akan menghala ke kanan tanpa kompromi dan membelek sepatu itu sepuas hatinya. Minat terhadap sepatu juga mendorongnya untuk menghasilkan sepatu kerana keinginan untuk mempunyai sepatu hasil kreativitinya sendiri. Obsesi terhadap sepatu semakin kronik apabila masa yang terluang banyak diisi dengan mengenangkan hubungannya dengan Mark Koh yang penuh tanda tanya. Letih berfikir, dia mengalihkan tumpuannya dengan minat yang mendalam terhadap sepatu serta bakat terpendam yang dikesan sedikit demi sedikit. Irfan Mikael, si kasanova yang juga merupakan rakan baik Mark Koh tercabar dengan Airin Natrah yang memandangnya sebelah mata sahaja. Hubungan mereka tidak pernah tenang, selalu saja kesabaran Airin Natrah dicabar dengan Irfan Mikael yang dianggap seperti seorang diktator yang mahukan keinginannya ditunaikan walau dalam apa jua cara. Tidak mahu dianggap gadis yang begitu mudah menyerah, gadis itu seboleh mungkin cuba untuk memberikan tekanan mental kepada pemuda itu. Namun ternyata, juruterbang itu seorang yang degil dan tidak mudah mengaku kalah.

Dalam tawa ada duka. Dalam benci ada rindu. Antara kesabaran dan kepercayaan yang tercalar akibat Mark Koh dan keinginan serta impian Irfan Mikael untuk bersamanya, Airin Natrah menjadi kelu." Diambil dekat sini.


ULASAN AKU : Citer nie memang sangat menarik dan buat aku release tension.. Walaupun aku dah boleh agak ending dia nanti camne.. Tapi perjalanan cerita nie dan cara penulis nie olah citer memang sangat menarik dan buat aku menghayati setiap bait-bait tulisan.. Citer yang penuh dengan emosi kelakar tahap gaban.. bayangkan anakku yg berusia 2 thn memandang aku dengan pelik sebab aku gelak sorang2.. hehehe.. Pengajaran yang ade dalam citer nie.. kiter jangan mudah putus asa dengan apa yang kita suka.. sebab percubaan pertama gagal tidak mungkin yang seterusnya akan gagal jugak.. Walaupun minat dan pelajaran yang kita amik x sama, namun kita masih boleh melakukan kedua-duanya dengan seimbang andai saja kita tau menggunakan masa.. Tidak semestinya yg kreatif tidak boleh belajar yang logik.. dan yang logik boleh saja menjadi kreatif.. Ilmu itu perlu dituntut walau apa pun cabangnya... 

Saturday, September 15, 2012

Filem lama yang baru aku Tonton..

   Dah boring layan novel, aku belasah lak layan filem.. nak kata baru.. xde r baru... Filem-filem lama... nie sume gara-gara stress.. boleh gitu... hehehe... ha.. tu mesti ada yang nak cakap nape x mengaji ke.. baca buku-buku agama ke... itu pun kita buat jugak tapi xkan nak heboh kat owg kan.. cam x sesuai jer.. riak tau x.. buat senyap2 sudah.. hanya kita ngn Allah jer yang tau.. lantak r owg nak kata ape.. hidup kita bukan hidup owg... Selagi kita x nyusahkan owg lain dan hati kita bahgia, itu sudah cukup.. tgk.. kan dah melalut.. berbalik pada filem.. hehehe...



PLOT/SYPNOSIS (contain spoiler.. hahaha)
The Asgardian Loki encounters the Other, the leader of an extraterrestrial race known as the Chitauri. In exchange for retrieving the Tesseract,2 a powerful energy source of unknown potential, the Other promises Loki a Chitauri army with which he can subjugate the Earth. Nick Fury, director of the espionage agency S.H.I.E.L.D., and his lieutenant Agent Maria Hill arrive at a remote research facility during an evacuation, where physicist Dr. Erik Selvig is leading a research team experimenting on the Tesseract. Agent Phil Coulson explains that the object has begun radiating an unusual form of energy. The Tesseract suddenly activates and opens a portal, allowing Loki to reach Earth. Loki takes the Tesseract and uses his scepter to enslave Selvig and several agents, including Clint Barton, to aid him in his getaway.
In response to the attack, Fury reactivates the "Avengers Initiative". Agent Natasha Romanoff is sent to Calcutta to recruit Dr. Bruce Banner to trace the Tesseract through its gamma radiation emissions. Coulson visits Tony Stark to have him review Selvig's research, and Fury approaches Steve Rogers with an assignment to retrieve the Tesseract. While Barton steals iridium needed to stabilize the Tesseract's power, Loki causes a distraction in Stuttgart leading to a confrontation with Rogers, Stark, and Romanoff that ends with Loki's surrender. While Loki is being escorted to S.H.I.E.L.D., Thor, his adoptive brother, arrives and frees him hoping to convince him to abandon his plan and return to Asgard. After a confrontation with Stark and Rogers, Thor agrees to take Loki to S.H.I.E.L.D.'s flying aircraft carrier, the Helicarrier. There Loki is imprisoned while scientists Banner and Stark attempt to locate the Tesseract.
The Avengers become divided, both over how to approach Loki and the revelation that S.H.I.E.L.D. plans to harness the Tesseract to develop weapons as a deterrent against hostile extra-terrestrials. As the group argues, Barton and Loki's other possessed agents attack the Helicarrier, disabling its engines in flight and causing Banner to transform into the Hulk. Stark and Rogers try to restart the damaged engines, and Thor attempts to stop the Hulk's rampage. Romanoff fights Barton, and knocks him unconscious, breaking Loki's mind control. Loki escapes after killing Coulson and ejecting Thor from the airship, while the Hulk falls to the ground after attacking a S.H.I.E.L.D. fighter jet. Fury uses Coulson's death to motivate the Avengers into working as a team. Stark and Rogers realize that simply defeating them will not be enough for Loki; he needs to overpower them publicly to validate himself as ruler of Earth. Loki uses the Tesseract, in conjunction with a device Selvig built, to open a portal above Stark Tower to the Chitauri fleet in space, launching his invasion.
The Avengers rally in defense of New York City, the location of the portal, but quickly realize they will be overwhelmed as wave after wave of Chitauri descend upon Earth. Rogers, Stark, and Thor evacuate civilians with assistance from Barton, while Banner transforms back into the Hulk and goes after Loki, eventually beating him into submission. Romanoff makes her way to the portal, where Selvig, freed of Loki’s control, reveals that Loki's scepter can be used to close the portal. Meanwhile, Fury's superiors attempt to end the invasion by launching a nuclear missile at Manhattan. Stark intercepts the missile and takes it through the portal toward the Chitauri fleet. The missile detonates, destroying the invaders' lead ship which disables their forces on Earth. Stark's suit runs out of power and he falls back through the portal, but the Hulk saves him from crashing to the ground. Romanoff deactivates the portal to prevent further invasion. In the aftermath, Thor returns Loki and the Tesseract to Asgard. Fury notes that the Avengers will return when they are needed.
In the first of two post-credits scenes, the Other confers with his master3 about the attack on Earth and humanity's resistance; in the second, the Avengers eat in silence at a shawarma restaurant.
ULASAN AKU : Aku dah tgk film nie kat wayang dah tapi x puas hati coz banyak beno gangguan nya.. tgk kat umah jugak yang best... sebab tu lah beli VCD nye... hehehe... Lagipun en.hubby x tgk lagi.. Aku suka tgk cite nie sebab hero kegamaran aku ada.. En Thor.. hehehe... ngn Iron man yg sangat sinis dan egoistik... Bayangkanalah mereka ini adalah superhero tapi dalam serius2 mereka ada gak terselit unsur2 lawak.. tgk cite nie emosi mmg huru hara (Dalam erti kata yg menarik ye kawan-kawan).. bayangkanlah ko tgh cemas tetiba ko tergelak maunya x huru hara.. hahaha.. hanya yg dah menonton sahaja akan ngerti.. jadi silalah menonton...


PLOT/SYPNOSIS
In 1760, the Collins family migrates to America from Liverpool and sets up a Maine fishing port, naming it Collinsport. Some years later, the son, Barnabas (Johnny Depp), seduces his family's maid, Angelique Bouchard (Eva Green), who is a witch. When he tells her he doesn't love her or want her, Angelique kills Barnabas' parents. Barnabas then falls in love with Josette du Pres (Bella Heathcote). In a fit of jealousy, Angelique bewitches Josette into leaping from a cliff to her death. Barnabas leaps after her in grief, but he survives because Angelique turns him into an immortal vampire. She rouses a mob to capture and bury Barnabas alive in a chained coffin in the woods and curses his family.
196 years later, in the year 1972, construction workers accidentally free Barnabas from his coffin, who slakes his two-century hunger by feeding on and killing his rescuers. He makes his way back to his manor to find it inhabited by his dysfunctional descendants and their servants—the family matriarch Elizabeth Collins Stoddard (Michelle Pfeiffer); her brother Roger (Jonny Lee Miller); her 15-year-old daughter Carolyn (Chloë Grace Moretz); Roger's 10-year-old son David (Gulliver McGrath); Dr. Julia Hoffman (Helena Bonham Carter), David's psychiatrist; Willie Loomis (Jackie Earle Haley), the manor's caretaker; and Victoria Winters (Heathcote), David's newly-hired governess and Josette's reincarnation. Upon convincing Elizabeth of his identity by revealing a secret treasure room behind the fireplace, Barnabas is allowed to stay under the condition that he never reveal neither the room nor that he is a vampire to the rest of the family. He must also pretend to be a distant relative from England who has come to restore the family's business and reputation in town. He soon becomes very deeply attracted to Victoria, whom he briefly mistakes for his lost Josette, and immediately begins to pursue her.
As Barnabas helps revitalize the Collins' fishery and manor, he is approached by Angelique, who has used her powers to establish a successful rival fishery. She tries to win him back, later convincing him to make wild, passionate love with her, but he still rejects her, telling her that he loves Victoria instead. He restores his family's name by inviting the entire town to a party at the manor featuring Alice Cooper, where Victoria reveals to Barnabas that her parents committed her to an insane asylum as a child because she could see and talk to Josette's ghost. They kiss and confess their feelings to each other, unknowingly enraging Angelique who has witnessed the scene. Meanwhile, Dr. Hoffman has discovered Barnabas' true nature after hypnotizing him. She convinces him to try to turn himself back to a regular human via blood transfusions, but her real intent is to use his blood to turn herself into a vampire to avoid aging. Upon discovering this betrayal, Barnabas drains her to death and dumps her body into the ocean. Barnabas catches Roger trying to find the secret room and exposes Roger's lack of interest in his son. Barnabas then gives him a choice of either staying and being a good father to David or leaving the family. Roger chooses to leave, deeply wounding his son's feelings. Soon afterward, Barnabas rescues David from a falling disco ball and stumbles into a beam of sunlight, burning his skin and exposing his secret to the horrified children and Victoria.
Later that night, Angelique calls Barnabas into her office, coaxes him into confessing Dr. Hoffman's murder, and traps him in another coffin that she leaves in his family's crypt. She then burns down the Collins' canning factory and plays a recording of the murder to the townsfolk, once more turning them against the family. Angelique leads the mob to Collinwood manor to arrest the family, but Barnabas is rescued from the coffin by David and he shows up at the manor and attacks Angelique in front of the mob, thereby exposing both his and her true natures. As the townspeople disperse, Angelique sets fire to the manor and admits her role in the family's curse, including turning Carolyn into a werewolf and killing David's mother at sea. Barnabas and the Collins family fight Angelique until David summons his mother's vengeful ghost. The ghost gives a single scream which knocks Angelique into a chandelier. Before she dies she pulls out her heart and offers it to Barnabas. He refuses the heart and it shatters as Angelique dies. Barnabas then discovers that Angelique has bewitched Victoria into jumping off the same cliff Josette did. Barnabas arrives moments before Victoria is about to jump and breaks her hypnosis, but she reveals she wanted to fall. She pleads with him to make her a vampire, but he refuses. She then casts herself off, forcing him to follow and bite her to save her life, Victoria wakes up as a vampire. As the two kiss on the rocks in the waves, the film ends with a underwater shot of Hoffman, who suddenly revives.
ULASAN AKU : Aku suka.. hehehe... yang sebenarnya aku beli VCD nie pun sebab Johnny Depp... hehehe.. hero pujaan lah katanye... Cerita die mmg x pernah mengecawakan aku.. walaupun simple tapi olahan die menarik sangat... Cerita omputihkan penuh dgn imaginasi dan tipu belaka jadi faham2 jelah ye... Namun begitu nampak cam real.. tau x.. watak jahatnya pun mantap.. Cuma citer nie x sesuai untuk tontonan kanak-kanak ye...


PLOT/SYPNOSIS
Boris the Animal, the last surviving member of the Boglodyte race, escapes from the LunarMax prison on Earth's moon intent on going back in time and killing Agent K, who on July 16, 1969, had shot off one of Boris' arms and captured him. After investigating a spaceship crash in New York City, and following a skirmish in a Chinese restaurant, K learns Boris has escaped. Kay regrets not having killed Boris in 1969 and refuses to explain his reasons to Agent J. Kay returns to his apartment, and then all traces of Kay disappear. Arriving at MIB headquarters, Jay discovers that only he remembers Kay as being alive in the present day, while all other MIB personnel remember Kay as having been killed in action in the year 1969.
Agent O, the new Chief after Zed's passing, deduces from J's statements that a fracture has occurred in the space-time continuum. The two realize Boris time-jumped to 1969 and killed K, resulting in a now-imminent Boglodyte invasion of Earth which is vulnerable due to the absence of the protective ArcNet, which Kay had installed in 1969. Through electronics-shop owner Jeffrey Price, Jay acquires the same time-jump mechanism as Boris. After jumping off the Chrysler Building to reach time-travel velocity, Jay arrives in 1969 a day before Boris kills Kay.
J follows a clue to Coney Island, where 29-year-old Agent K arrests him. After fruitless questioning at MIB headquarters, Kay has Jay placed inside a large Neuralyzer. At the last second, Jay says he will tell the truth of his mission. As a team, they follow Boris' trail to a bowling alley and then to Andy Warhol's Factory, where they meet the prescient alien Griffin, who possesses the ArcNet. Griffin tells them the Boglodytes destroyed his planet, and that he does not wish the Earth to suffer the same fate. Griffin then warns the two agents of Boris' impending arrival, and leaves.
The Agents later locate Griffin at Shea Stadium, where he gives them the ArcNet and instructs them to place it onto the Apollo 11 lunar rocket launch occurring in less than six hours.
The elder Boris arrives, meeting up with his younger self and both agree to get the ArcNet and kill Kay so that the invasion will be imminent.
Upon arriving at Cape Canaveral, the agents and Griffin are arrested by military police. A colonel, however, allows them to continue their mission after Griffin uses his precognitive power to show the colonel how important the agents are.
At the launch pad, Jay and Kay confront both the 1969 and 2012 incarnations of Boris. The elder Boris impales Jay with his spikes before they both fall off the pad; however, Jay uses the time-jump to travel back to the beginning of the fight and avoid the spikes before pushing the elder Boris off the pad. Meanwhile, as Kay battles the younger Boris, he ruptures a hose, causing it to spray liquid hydrogen on Boris' left arm, freezing it before he shatters it. Kay then plants the ArcNet on the rocket and the protective shield deploys after leaving the Earth's atmosphere. In the process, the elder Boris is incinerated to death by the flames from the rocket's boosters.
The Colonel congratulates K returning from the launch pad. As J watches from the distance, the younger Boris emerges and kills the Colonel. The younger Boris tries to goad Kay into arresting him, but the junior agent refuses and instead shoots the young Boris, killing him. A young boy named James exits a military vehicle looking for his father, who happens to be the Colonel. He pulls out a pocket watch revealed earlier to have been passed down to Agent J by his father, and Jay realizes that the young boy is actually his younger self. Unwilling to reveal his father's death, K neuralyzes James, telling him his father is a hero.
Jay returns to the present day, where he meets his partner at a diner. There, he shows Kay his father's pocket watch and thanks him. As they leave the diner, Griffin, a few seats away, tells the viewers all is well with the world, except for an imminent asteroid impact on Earth if this is the timeline where Kay forgot to leave a tip. But when Kay returns to leave his tip, the asteroid collides with an orbiting satellite instead of the Earth.
ULASAN AKU : Cite nie memang klaka.. hehehe walaupun simple je kan.. just nak relax2 minda mmg best r.. laen pada tu aku xtau nak komen ape.. hehehe... Sowi eh.. blank lak...

Tony Stark is pictured center wearing a smart suit, against a black background, behind him are is the Iron Man red and gold armor, and the Iron Man silver armor. His friends, Rhodes, Pepper, are beside him and below against a fireball appears Ivan Vanko armed with his energy whip weapons.

PLOT/SYPNOSIS
In Russia, the news covers Stark Industries CEO Tony Stark's (Robert Downey, Jr.) disclosure of his identity as Iron Man. Ivan Vanko (Mickey Rourke), whose father Anton Vanko (Yevgeni Lazarev) has just died, sees this and begins building an arc reactor similar to Stark's.
Six months later, Stark has used his armor to help maintain world peace. He re-institutes the Stark Expo in Flushing Meadows to continue his father Howard's legacy. Senator Stern (Garry Shandling) demands that Stark turn over the Iron Man technology to the government. Stark refuses, claiming that foreign nations and business competitors are decades away from recreating his work, and that it is his property.
The palladium core in the arc reactor that keeps Stark alive and powers the armor is slowly poisoning him, and he has failed to find a substitute. Growing increasingly despondent and reckless due to his impending death, and choosing not to tell anyone about his condition, Stark appoints his personal assistant Pepper Potts (Gwyneth Paltrow) CEO of Stark Industries, and replaces her with Stark employee Natalie Rushman (Scarlett Johansson).
Vanko attacks Stark while racing at the Circuit de Monaco, using an arc reactor of his own powering whip-like energy weapons. Stark defeats Vanko with the aid of his portable briefcase armor, and learns that Vanko is the son of his father's old partner, Anton Vanko, who had collaborated with Howard on the first arc reactor. Anton was deported to his native Soviet Union following attempts to profit from the technology and died in poverty, explaining Vanko's desire for revenge on the Stark family. Rival defense contractor Justin Hammer(Sam Rockwell) fakes Vanko's death and recruits him to perfect a line of armored suits to upstage Stark.
At what he believes is his final birthday party, Stark gets drunk while using the Iron Man armor, forcing his friend, Air Force Lieutenant Colonel James Rhodes (Don Cheadle), to intervene. Rhodes dons Stark's Mark II armor and battles Stark. The battle ends when the combatants both fire repulsor beams at each other, creating a huge explosion. After fighting with Stark, Rhodes delivers the armor to the military. Nick Fury (Samuel L. Jackson), director of S.H.I.E.L.D., approaches Stark, revealing Rushman as undercover agentNatasha Romanoff and that Howard Stark was a S.H.I.E.L.D. founder whom Fury knew personally. Fury gives him some of his father's old material; a hidden message in the diorama of the 1974 Stark Expo proves to be a diagram of the structure of a new element. With the aid of his computer J.A.R.V.I.S. (voiced by Paul Bettany), Stark synthesizes it. Vanko reveals to Stark that he is still alive and seeking revenge so Stark uses the untested element, ending his palladium dependency.
At the Expo, Hammer unveils Vanko's armored drones, led by Rhodes in a heavily weaponized version of the Mark II armor. Stark arrives in his new armor to warn Rhodes, but Vanko seizes control of both the drones and Rhodes' armor and attacks Iron Man. Hammer is arrested while Stark's bodyguard Happy Hogan (Jon Favreau) and Romanoff attempt to capture Vanko. He escapes, but Romanoff returns control of the Mark II armor to Rhodes.
After defeating his drones Stark and Rhodes confront Vanko himself, now in a new and powerful suit of armor. Neither can match Vanko, but Vanko is ultimately defeated when they fire repulsor rays at each other, causing a large explosion. With his suit too damaged to continue the fight Vanko activates his suit's self-destruct mechanism, along with that of his drones, apparently killing himself in the process. Stark saves Potts from the exploding drones' remains. Potts quits as CEO, and she and Stark kiss.
At a debriefing, while news footage of the Hulk's rampage plays, Fury informs Stark that while Iron Man is a suitable candidate for the "Avengers Initiative", he himself is not. Stark agrees to serve as a consultant if Senator Stern acts as presenter at a ceremony planned for awarding Stark and Rhodes with medals for bravery, which Stern reluctantly does.
In a post-credits scene, S.H.I.E.L.D. Agent Coulson (Clark Gregg) reports the discovery of a large hammer at the bottom of a crater in a New Mexico desert.
ULASAN AKU : Ntah.. hehehe... x sempat tgk lagi... sabar ye.. nnti aku update... aku beli cite ni xtau ape jd ngn iron man tu jer.. sebab yg 1st dah tgk kan... hahaha... 
UPDATE : dah tgk.. menarik.. aku suka watak tony stark sebab dia 


PLOT/SYPNOSIS
Snow White is the Princess of Tabor, daughter of King Magnus and Queen Eleanor. After his wife's death, King Magnus marries the beautiful Ravenna after rescuing her from the Dark Army, an invading force of glass soldiers. Ravenna — who is in fact a powerful sorceress and the Dark Army's master — kills Magnus on their wedding night after noting that men like him exploit the beauty of women and discard them. As Ravenna seizes control of the entire kingdom, Duke Hammond escapes the castle with his son William, but is unable to rescue Snow White, who is captured by Ravenna's brother Finn. Snow White is then locked away in the north tower of the castle.
Tabor is left in ruins under Ravenna's rule as she periodically drains the youth from young women in order to maintain a spell once cast by her mother which allows her to keep her beauty. When Snow White comes of age, Ravenna learns from her Magic Mirror that Snow White is destined to destroy her unless Ravenna consumes the young girl's heart, which will make her immortal. Ravenna orders Finn to bring her Snow White, but she escapes into the Dark Forest, where Ravenna has no power. Eric the Huntsman, a widower who has survived the Dark Forest, is brought to Ravenna, who orders him to lead Finn in pursuit of Snow White. In exchange, she promises to revive his deceased wife, Sarah. Duke Hammond learns that Snow White is alive and has fled into the Dark Forest. William, Snow White's childhood friend, later infiltrates Finn's band as a bowman to find her.
The Huntsman tracks down Snow White in the Dark Forest but refuses to hand her over until he knows Ravenna will keep her word. When Finn admits that Ravenna cannot resurrect the dead, the Huntsman helps Snow White to escape, promising to escort her to Duke Hammond's castle in exchange for a reward of gold. The two leave the Dark Forest and pass through a fishing village where all the women have disfigured themselves in order to escape Ravenna, and where he learns Snow White's true identity. He then leaves her in the care of the women but returns when he sees the village being attacked by Finn's men. Snow White and the Huntsman eventually meet a band of dwarves — Beith, Muir, Quert, Coll, Duir, Gort, Nion, and Gus. Muir discovers that Snow White is the only person who can defeat Ravenna and end her reign.
As they travel through a fairy sanctuary, the group is attacked by Finn's men, resulting in Gus' death. The Huntsman kills Finn after learning he abetted in the murder of his wife. William reveals himself and helps defeat the soldiers before joining the others in their journey to Hammond's castle.
Ravenna disguises herself as William and tempts Snow White into eating a poisoned apple, but is forced to flee when the Huntsman and William discover her. William kisses Snow White — who he believes to be dead — without seeing that she has shed a solitary tear. She is taken to Hammond's castle. As she lies in repose, the Huntsman professes his regret for not saving Snow White, who reminds him of his wife, and kisses her, breaking the spell; she awakens after a second tear has fallen. Snow White then takes command of the Duke's army and leads them into battle against Ravenna.
The Dwarves infiltrate Tabor through the sewers and open the gates, which allows the Duke's army to invade the castle. Snow White confronts Ravenna, but is overpowered. Ravenna is about to kill Snow White and consume her heart when Snow White stabs her in the heart instead, causing Ravenna to wither and die. Hammond's army is victorious, and Snow White is crowned Queen of the restored kingdom.
ULASAN AKU : Ntah.. belum tengok lagi sebenarnya.. hehehe... nie beli sebab ade Chris Hemsworth (yg jd en.thor tu)..
UPDATE : Komen aku.. En.Thor tidak ensem dalam cite nie.. hehehe.. sbb die kurus berbanding dalam cite Thor tu.. Tapi jln cite snow white nie aku suka.. coz penuh dgn twist dan dark seket.. menarik la.. pada yg dah pernah tgk cite asal snow white korang harus tabah sebab jln cite die mmg berbeza.. xde watak puteri yg lembik tapi watak puterinya begitu anggun dan bahaya.. 

Semua plot/sypnosis aku amik dari wikipedia ye kengkawan... malas nak menaip.. hehehe...

Kekalahan dan Usaha untuk Bangkit Semula

     Pagi ini tetibe jer hati jadi sebak... Bila mengenang masa lalu raser cam nak membesar semula.. nak undo semua yang telah dilakukan.. Namun hidup hanya sekali tiada ulangannya... Kepada yang masih belum mmbesar sedang membesar semoga langkahmu tidak akan tersungkur jauh... Kepada yang telah melalui hidup ini bukan mengikut kehendakmu dan melalui kegagalan, bersabarlah mungkin akan ada sinar dan cahaya untukmu.. Tabahlah.. kerana mereka yang terus bangkit pada setiap kegagalan adalah manusia yang sangat kuat... Jangan cepat menyerah kalah.. Hidup ini masih panjang lagi..

    Sepanjang hidup kita... Sepanajng kita melalui kehidupan ini kita akan sentiasa menempuh cabaran... Ada yang mampu bangkit dan melangkah semula.. Namun ada juga yang tersungkur dan tidak mampu lagi untuk bangkit... Kekuatan kita terletak pada semangat kita... Kenapa harus mengalah sedangkan hidup masih panjang lagi... Allah juga x suka umatnya menglah tanpa berusaha.. Kalau kita perhatikan semua yg kita lakukan perlu ada usaha barulah perkara itu menjadi.. Contohnya kita lapar dan nak makan.. Kalau kita x berusaha untuk mencari makanan, bubuh dalam pinggan, menyuap ke mulut, mengunyah dan menelan adakah kita akan berjaya mengenyangkan perut yang lapar??

   Fikir-fikirkanlah ye kengkawan.. Ini juga peringatan untuk diri sendiri.. Sekarang tengah berusaha melawan perasaan lemah dan tidak bermaya akibat mengandung... Kekuatan dalaman dan sokongan dari yang terdekat amatlah diperlukan... Untuk itu segala ketidakpuashatian, kekurangan emosi telah diluahkan dan diterangkan pada yang sepatutnya supaya sokongan sentiasa berkekalan.. hehehe... Biasalah emosi ibu mengandung sukar nak jangka... tu kita cerita lain ye...

   Bersemangatlah dan berusahalah.. Tempuhilah hidup ini dengan penuh kesabaran dan ketabahan.. berdoa dan berserahlah pada yang Maha Esa untuk semua usaha yang kita lakukan...
  • Sekiranya kita belum mempunyai pasangan... Berusahalah mencari.. sama ada melalui kengkawan, family atau saudara mara...
  • Sekiranya kita belum berkerja... Berusahalah mencari.. kerjalah apa pun yang kita dapat dan kerjalah bersungguh-sungguh kerana kita tidak tahu rezeki kita dimana sebenarnya kecuali Allah...
  •  Sekiranya kita gagal... Bangkitlah dan berjuanglah semula.. jangan cepat menyerah kalah...
  • Sekiranya kita tidak berani mengambil risiko... Cubalah.. sekali-sekala kita perlu mengubah hidup kita... Ambil risiko walaupun kemungkinan nya tidak terjangka...
Hidup ini kalau flat jer pun tidak menarik kengkawan.. perlu ada turun naik.. bengkang bengkok.. warna warni... Laluilah hidup ini dengan penuh kesyukuran dan perkataan Alhamdulillah... InsyaAllah kita pasti akan merasa tenang dan bahagia.. hehehe.. selamat melayan lagu dibawah.. Video on the way...


Give Me Some Sunshine Lyrics

Saari umar hum
Mar mar ke jee liye
Ek pal to ab humein jeene do
Jeene do
Saari umar hum
Mar mar ke jee liye
Ek pal to ab humein jeene do
Jeene do
Saari umar hum
Mar mar ke jee liye
Ek pal to ab humein jeene do
Jeene do
Na na na….Na na na….Na na na….Na na nana na….
Give me some sunshine
Give me some rain
Give me another chance
I wanna grow up once again
Give me some sunshine
Give me some rain
Give me another chance
I wanna grow up once again
Kandhon ko kitabon
Ke bojh ne jhukaya
Rishvat dena to khud
Papa ne sikhaya
99% marks laaoge to ghadi, varna chhadi
Likh likh kar pada hatheli par
Alpha, beta, gamma ka chaala
Concentrated H2SO4 ne poora
Poora bachpan jalaa daala
Bachpan to gaya
Jawani bhi gayi
Ek pal to ab humein
Jeene do jeene do
Bachpan to gaya
Jawani bhi gayi
Ek pal to ab humein
Jeene do jeene do
Saari umar hum
Mar mar ke jee liye
Ek pal to ab humein jeene do
Jeene do
Na na na….Na na na….Na na na….Na na nana na….
Give me some sunshine
Give me some rain
Give me another chance
I wanna grow up once again
Give me some sunshine
Give me some rain
Give me another chance
I wanna grow up once again
Na na na….Na na na….Na na na….Na na nana na….
Na na na….Na na na….Na na na….Na na nana na….
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Family Blogger

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI