Amani & Imani Tak Sihat - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Saturday, May 26, 2018

Amani & Imani Tak Sihat

Assalamualaikum.. 
Hye semua..


Lama dah mereka berdua ini batuk.. Dekat sebulan lebih.. Dua minggu lepas dah bawa klinik kerajaan tapi still batuk.. So malam semalam (25.05.2018) bawa Amani dan Imani ke Klinik Azhar di Tanjong Malim.. Punyalah lama tak pergi, kad Amani pun dah tak ada..

Cepat perkhidmatan yang diberi.. Tak sampai 5 minit daftar, dah jumpa doktor.. Bila doktor check, kahak mereka pekat dan lekat di tekak.. Jadinya kenalah sedut gas.. Bagi cair kahak.. Boleh pula budak berdua ini tak nak pakai mask tu.. Jenuhlah pujuk.. Dah pakai si kakak, menggigil takut.. Yang si adik pula siap menangis sambil ayah peluk.. Adoilah anak-anak.. Sedut gas je pun.. Sabar jelah perangai berdua nie..
Lepas sedut gas, doktor periksa lagi sekali dan ambil ubat.. Balik rumah terus makan antibiotik dan tidur.. Nampaklah mereka cam lega sikit dari batuk.. Still batuk lagi.. Harapnya sihat lah berdua tu..

31 comments:

  1. In Shaa Allah, semoga kedua-duanya cepat sembuh ye. Risau tengok budak-budak ni batuk.

    ReplyDelete
  2. Allahu...kesian Amani dan Imani...moga lepas ni lega batuknya ya...batuk ni sakit dada...

    ReplyDelete
  3. Harapnya mereka cepat sembuh ya~

    ReplyDelete
  4. semoga amani dan imani cepat sembuh.

    ReplyDelete
  5. Smoga cpt baik. .Kt area tanjung malim xde tempt yg wat rawatan sonotron. .sbb kt kl byk.. Mmg ada bc kalo ank batuk or kahak berpanjangan bole try wat rawatan tu sbb certain bdk xbrp selesa bila kena sedut gas tu kn .. Ank kawan akak ada buat juga rawatan sonotron tu utk ankdie..alhamdulillah batuk n kahak ok

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aamiin.. Pernah dengar pasal rawatan sonotron tu tapi kat sini cam tak ada.. huhuhu..

      Delete
  6. Kesian tenguk bila budak2 batuk.
    harap2 sembuhlah selepas ini.

    ReplyDelete
  7. semoga mereka berdua cepat sembuh..

    ReplyDelete
  8. kesiannya sakit sampai kena pergi hospital ni. harap cepat sembuh imani amani comel ni

    ReplyDelete
  9. Semoga cepat sihat. Dan terus diberikan kesihatan yang baik buat kedua dua puteri

    ReplyDelete
  10. semoga amani dan imani cepat sembuh ye :)

    ReplyDelete
  11. Semoga anak-anak akan sembuh seperti sediakala..kalu anak-anak yang sakit, memang kita yang susah hati, betul tak, kak?

    ReplyDelete
  12. Kesiannya...moga mereka cepat sembuh...

    ReplyDelete
  13. Kesiannya T^T semoga cepat sembuh Imani dan Amani <3

    ReplyDelete
  14. Semoga anak-anak sihat ye Sha..

    ReplyDelete
  15. sama dgn Izzat.
    semlm amik gas jugak.
    doktor dgr peparu nyer sayup sayup ketat.
    selsema pun lama sgt.

    ReplyDelete
  16. Alahai kesiannya dia.. moga dipermudahkan n cepat sembuh hendaknya..

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..