The New Legends of Monkey (2018) - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Thursday, May 10, 2018

The New Legends of Monkey (2018)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Drama ini diinspirasikan daripada drama Jepun bertajuk Monkey yang dibuat berdasarkan novel China bertajuk Journey To The West.. Banyak pula adaptasi si Wukong ini.. Memang ohsem..

Drama ini ada 10 episod sahaja dan setiap episod hanyalah 30 minit sahaja.. Memang pendeklah.. Kikiki.. Pelakon-pelakon dia kira okaylah.. Monkey dalam cerita ini memang kelakar.. kikiki.. Tak berapa nak handsome, tapi okaylah..

Bila tengok drama ini, kena berlapang dada sebab sangat-sangat berbeza dengan Journey To The West.. Sha suka.. Sebab seronok ditonton.. Ada lawak jenaka.. Monkey nya pun nampak comel je..

 The New Legend of Monkey | Netflix Origional Series (Australia) | Aired: 28 January 2018 | 10 Episodes |


Pelakon-pelakonnya
Chai Hansen sebagai Monkey
Luciane Buchanan sebagai Tripitaka
Josh Thomson sebagai Pigsy
Emilie Cocquerel sebagai Sandy

4 comments:

  1. Movie nie mat salleh ke yang berlakon kak Sha..?

    ReplyDelete
  2. Tengok pelakon pun dah nampak macam cerita kelakar ni..

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..