Saturday, May 5, 2018

Suami Tanpa Cinta oleh Syamnuriezmil

Assalamualaikum..
Hye semua..

 Sha tertarik nak baca novel ini sebab ada lah tertengok sedikit-sedikit drama adaptasinya.. Tak tengok sepenuhnya pun..

Bila dapat peluang, Sha pun baca.. Permulaan novel ini agak menarik.. Perkahwinan atas urusan nak menyelamatkan perniagaan.. Namun dalam usaha nak ke arah itu, Ain dan Aid sama-sama berusaha untuk memupuk perasaan cinta di hati masing-masing.. Sebabnya mereka tidak mahu bercerai.. Macam manalah tak suka dengan novel penulis ini.. Setiap patah perkataan yang digunakan mampu menerbitkan senyuman dibibir Sha.. Sweet.. sweet sangat.. Untuk novel yang ini, penulis menemukan dua hati.. Mengajar dua hati untuk saling menerima dan mencintai.. Memang best.. Ada beberapa pesanan dan tips yang boleh diguna pakai untuk yang baru berkahwin, dah lama kahwin bagi mengekalkan hubungan rumah tangga.. Jadinya novel ini Sha suka..

Tak pernah-pernah nak share, kali ini Sha nak share beberapa petikan.. Sebab petikan-petikan ini pada Sha berdesup ke dalam hati.. Ada petikan dalam novel ini yang Sha suka sangat.. Antaranya
"Belajar cemburu sama tau... cemburu tu tanda pengukur cinta pada suami atau isteri. Macam ustaz cakap tadi tu, tak ada orang nak bagi syurga dia pada orang lain."
"A successful marriage, is falling in love many times with the same person" 

Yang paling best "Tak ada hubungan yang sepanjang masa itu, cerah secerah matahari sahaja. Adakalanya hujan juga. Tapi apabila kita belajar bermain dengan hujan, kita akan berjumpa cara untuk melepasi ribut taufan bersama. Itu sebab, kita perlu selalu mencintai antara satu sama lain... Tidak sempurna kita kalau tidak bersama, tapi kalau kita bersama ia lebih daripada sempurna."

Sha start baca dan selesai pada 04.05.2018..

(ebook - PNM e-Reader)

6 comments:

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »