The King's Case Note (2017) - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Sunday, May 6, 2018

The King's Case Note (2017)

Assalamualaikum.. 
Hye semua..

Memang filem yang ohsem.. Tambahan pula bila Lee Sun-kyun yang berlakon.. Dah lah handsome, sweet dan nakal je gayanya.. Kikiki.. 

Filem ini mengenai seorang raja yang menghadapi krisis dari mereka yang ingin menjatuhkan baginda.. Namun baginda bukanlah sebarang raja.. Raja yang punya visi dan misi.. Malah punya kemahiran.. Nampak je macam biasa-biasa dan tidak berapa berani tapi sila jangan tertipu.. Cerdik dan pandai memanipulasi.. Dengan bantuan tukang rekod baginda dan pahlawan baginda, baginda pun mula menyiasat.. Raja yang sempoi dan nakal bersama tukang rekod yang tak berapa nak berani.. Gabungan yang melucukan untuk satu cerita yang serius.. 

Kalaulah dari filem ini, mereka jadikan drama bersiri dengan mengekalkan watak-watak sedia ada.. Memang best dan ohsem.. Rasa cam tak puas tengok filem ini.. 

The King’s Case Note (literal title) | Revised romanization: Imgeumnimui Sagunsoocheob | Release Date: April 26, 2017 | Genre: Comedy / Adventure / Period-15th Century

Pelakon-pelakonnya

6 comments:

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..