Kerana Cinta Itu Ada Saktinya oleh April Snow - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Thursday, May 10, 2018

Kerana Cinta Itu Ada Saktinya oleh April Snow

Assalamualaikum..
Hye semua..

Munvkin sebab Sha dah berusia.. Novel ini okay tapi bukan untuk Sha.. Novel cinta yang terlalu berbunga-bunga.. Manis ya amat.. Kikiki.. Hero dan heroinnya sweet ya amat.. Baik giler, cantik sangat, kacak ya amat.. Kaya gitu.. Tak boleh nak hadam sebab realiti hidup macam susah nak jumpa.. Tapi berjayalah juga baca sampai habis.. Masih ada kebaikan dalam novel ini.. 

Yang pasti isu gangguan seksual (hampir merogol) dalam novel ini memang selalu terjadi.. Dan mangsa (perempuan) tak akan buat laporan.. Sebab tak nak malu.. Tak nak dihina dan dikeji.. Rakyat kita akan menyalahkan mangsa (perempuan), menghina mangsa, mengeji mangsa walaupun yang salah sebenarnya lelaki.. 

Sokongan keluarga (dalam novel ini suami) memang sangat membantu mangsa.. Sebab trauma yang dilalui mangsa bukanlah trauma biasa-biasa.. 

Sha baca pada 08.05.2018 dan selesai pada 09.05.2018..

(ebook - PNM e-Reader)

9 comments:

  1. Wah, saya baru nak pinjam kat e-reader..

    ReplyDelete
  2. ala baca novel cinta tak kira usia Sha..walau imaginasi dgn super kaya dan super handsome..tapi kekdg tu syok jugak layan ke alam fantasi gitu..hheehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kikiki.. Sesekali memang bolehlah nak layan sis.. :)

      Delete
  3. Zaman baca buku cinta bagi saya pun dah berlalu, dulu time sekolah memang cari novel cinta..sekarang dah resign :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kikiki.. Tu lah Auni.. Tapi bila dah terbaca, kenalah habiskan baca..

      Delete
  4. lama takbukak pnm, nak kena usha balik ni

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..