2018 Reading Challenge - Half Success - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Thursday, May 3, 2018

2018 Reading Challenge - Half Success

Assalamualaikum.. 
Hye semua..


Yeah!! Dah 100 buah buku.. Sha berjaya dapat jumlah ini pada tarikh 01.05.2018.. Tak sangka.. Memang tak sangka.. Untuk tahun 2018, Sha bukan sahaja membaca buku fizikal tetapi ebook yang Sha pinjam menggunakan PNM e-Reader.. Sebab tu pembacaan jadi banyak dengan cepat.. Walaupun buku sentiasa terselit dalam handbag dan juga di kereta namun dengan telefon tangan, buku terasa lebih dekat dan akses tu lebih pantas.. Kikiki.. Namun keseronokkan membaca buku fizikal tetap tak dapat ditandingi.. Tambahan pula bila melihat rak buku yang penuh dengan buku.. Bahagia tu lain macam rasanya..

Owh ya.. Entry ini bukanlah entry riak ataupun menunjuk-nunjuk ye.. Sekadar mengabadikan kenangan untuk usaha dan juga minat Sha pada buku.. Mungkin juga menjadi pembakar semangat buat kawan-kawan yang membaca entry ini.. Jom membaca..

100 dari 200 buah buku telah berjaya Sha capai pada 01 May 2018.. 

6 comments:

  1. betul tu.. ada phone memang senang nak baca anytime, anywhere tapi feeling dia memang tak sama dgn baca buku fizikal.

    tahniah kak sha dah capai half of target :)

    ReplyDelete
  2. waaa..belum cukup setengah tahun dah habis baca 100 buah buku..rajinla Sha ni

    ReplyDelete
  3. Terkejut tengok angka 100 😱😱😱 Terbaiklah Sha. Serius Sha paling banyak baca buku. Beratus tu satu tahun. Fuhh. Keep it up tau Sha.

    Rasa bersalah lak dah lebih 5 hari tak sambung baca novel 😅

    ReplyDelete
  4. cepat nyaaaa...kite nyer reading challenge pon tak habis ag bace nya hahah

    ReplyDelete
  5. tahniah kak! nak kena lawan kak jugak ni hehe joke joke

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..