Monday, May 7, 2018

A Hard Day (2014)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sejak tertengok filem lakonan Lee Sun-kyun yang bertajuk The King's Case Note, rasa cam nak tengok filem beliau yang lain pula.. Tetibe rasa macam beliau itu sangat sweet dan handsome.. kikiki.. Sabar jelah perangainya..

Sha dah cuba tengok filem ini banyak kali sebenarnya.. Tapi selalu tak berjaya nak habiskan.. Tak tahu kenapa.. Kisah dia simple je sebenarnya.. Sepatutnya bila kita dah terlanggar orang, perkara pertama yang patut kita lakukan ialah laporkan.. Bukannya cuba sembunyikan mayat atau pun larikan diri.. Disebabkan mayat yang disembunyikan, hidup Detektif Gun-soo jadi huru hara dan kacau bilau.. Dahlah mayat tu dia sembunyikan dalam keranda mak dia.. Memang sengal betul detektif ini.. Adoilah.. Sabar jelah nengok perangainya.. Tapi filem kan.. Memang seronoklah tengok watak yang dibawakan Sun-kyun ini.. Penamat dia memang tak dijangka.. Setelah kesusahan, huru hara akhirnya penghujung dia ohsem giler.. kikikiki..

A Hard Day @ Take It to the End|29 May 2014| Crime action, Action, Police, Award Winning|

 

3 comments:

  1. Jalan cerita macam menarik rasa nak tengok la nanti.
    Tapi Mrs. A jarang tengok lakonan aktor ni

    ReplyDelete
  2. Baca review sha ni macam menarik jalan ceritanye.. Boleh try usha nanti..

    ReplyDelete
  3. macam menarik je jalan ceritanya tu

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »