Drama Melayu - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Thursday, May 17, 2018

Drama Melayu

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha dah terjebak tengok drama Melayu.. Huhuhu.. Menarik okay drama dua ini.. Drama yang Sha maksudkan ialah Drama adaptasi novel Klik! Pengantin Musim Salju oleh Suri Ryana dan Bila Aidil Ada Fitri.. Drama Klik! Pengantin Musim Salju ini Sha jadi teruja nak tengok sebabkan teaser yang CikManggis (De Fam) share dekat Instagram beliau.. Bila tengok teaser tu cam curious sangat nak tahu apa sebenarnya yang berlaku.. Maka Sha pun tertengok.. Tengok episod satu je dah tersuka.. Tapi tak tahulah boleh konsisten ke tak untuk tengok sampai habis.. kikiki.. Kalau ada rezeki nak baca novel dia..


 
Drama yang ini pula, Sha tengok sebab kawan pejabat Sha suruh tengok.. Katanya menarik.. Kisah pasal Personal Shopper.. Lakonan Siti Saleha dengan Ungku Ismail Aziz.. Dan rupanya bila Sha search pasal drama ini, drama ini juga diadaptasi daripada novel dengan tajuk Raya = Aidil+Fitri & The Sweetest Stranger oleh Yumi Hyra & Aiza Qriselda..

10 comments:

  1. menarik kedua2 cerita tu, tapi tak dapat nak tengoklah kalau di astro, rumah akak takde astro

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha pun tak tengok dekat astro.. Tengok online je..

      Delete
  2. Downliad je sebab rumah xde astro..huhuhu

    ReplyDelete
  3. minat Nana n alif so seronok cite tu laju..

    ReplyDelete
  4. 2 2 drama ni nmpak best sbb ada ungku ismail dgn nana

    ReplyDelete
  5. lama juga tak layan drama melayu. yg klik pengantin musim salju malas nak tengok sebab dah baca novel dia tapi drama bila aidil ada fitri, layan juga dan suka dengan pelakon dia..hihi

    ReplyDelete
  6. nak tengok bila aidil ada fitri sebab cerita dia macam comel je

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..