Ramadhan 2018 - Day 1 - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Thursday, May 17, 2018

Ramadhan 2018 - Day 1

Assalamualaikum..
Hye semua..

Pagi tadi sahur terlewat bangun lah pula.. Padahal dah set jam pukul 4.15 pagi.. jam kedua pukul 4.25pagi.. Malangnya boleh tak tersedar.. Sabar jelah.. Sedar-sedar dah pukul 4.45pagi.. Kelam kabutlah masak nasi dengan lauk.. Mujurlah sempat sahur.. Kalau tak emmang lembiklah citer dia.. Aduhai.. Pengalaman sungguh.. Encik suami siap cakap, malam ini kena masak nasi siap sebelum tidur.. Ada juga kengkawan yang share di Facebook terlajak tidur..

19 comments:

  1. permulaan biasanya memang macam tu lah kan, mujur sempat juga bersahur tu

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum & salam ramadhan dari ibu. Semoga amalan ibadat kita di terima Allah swt. Amin.

    Ibu singgah blogwaking blog sis Sha. Alhamdulillah sempat masak.

    Kalau hari pertama tak biasa memang selalu macam tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam.. Salam Ramadhan juga buat ibu..

      Delete
  3. Selamat berpuasa. Saya memang kunci jam pukul 4 pagi. Bangun masak nasi dan lauk. Dah siap. Tidur semula pukul 5.15 bangun kejut anak anak sahur. Memang sedar lah tapi tidur pun tidur2 ayam

    ReplyDelete
  4. Hahaha.. lea mmg masak siap² semua... Bgn pagi, panaskan jerk..

    ReplyDelete
  5. Salam Ramadan..dapat mkn nasi panas2 masa sahur mmg best..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah.. sha memang suka makan nasi panas-panas..

      Delete
  6. samalah kak, sha goreng telur je hahaha settle masalah :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Goreng telur paling mudah.. kikiki.. Ini memang menu wajiblah untuk sahur bulan ramadhan..

      Delete
  7. Selamat sempat sahur semua. Ana set 4.30 dekat 3 hp. Tak terjaga tak tau lah.hehe

    ReplyDelete
  8. Masak jer nasi sebelum tidur Sha. Kalau terlewat, goreng telur renjis kicap..sodap jugak...

    ReplyDelete
  9. semua lauk dgn nasi masak sesiap sha.. memang pg nanti siapkan air dgn panaskan lauk

    ReplyDelete
  10. hari first semangat sikit sebab nak puasa hehe. Selamat berpuasa kaksha :D

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..