Kandungan Besar?? - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Friday, February 15, 2013

Kandungan Besar??

8.2.2013 aku gi wat scan kat Klinik Iu dan Anak. Tetiba doktor tu tanya, baby first berapa kilo masa lahir? Aku cakaplah 3.05kg.. Owh besar.. Pastu dia scan lagi.. Doktor tuh macam x puas hati jer.. Aku nak usha jantina anak pun xdapat.. hehehe.. Alih-alih dia bagi tahu baby dah 2.7kg nie.. aku ingat xde apalah.. Pastu dia tanya dah minum air gula ke.. Aku cakaplah dah. Result ada dekat dalam buku merah.

Sudahnya doktor tu bagi tahu baby awk nie besar tau.. Baru 35 minggu tapi dah 2.7kg.. Minggu depan minum air gula ye. Pastu nanti kena jumpa pakar kat Hospital Slim.

Warghhhh.... Doktor siap cakap mungkin x leh bersalin normal, kena operate... Xnak wei.. xnak... huhuhu.. Ya Allah kau permudahkanlah segalanya untuk hambamu ini...


Update : Minum air gula 13.02.2013 tapi aku muntah balik.. hahaha... tp x ckp misi.. dah misi xtanya.. den diam jelah... hehehe

Tengah tgu masa jumpa pakar jer.. nak dgr pakar cakap apa pulak.. aku rasa mesin scan doktor tu yg problem.. hehehe...

3 comments:

  1. Salam. Tak tahu lah berbuah lagi ke tak mangga epal tu sebab tu pokok jiran.Jiran yang agak jauh jugak belakang rumah tu,bukan betul2 belakang rumah. Saya pon dah lama tak balik rumah sebab study :)

    ReplyDelete
  2. Mrs.Eady, c-zer memang x salah... tapi saya nie penakut dan perut saya ade problem seket sebab dah pernah kena operate sblm nie... (Operate laen)... tu yg takut banyak.. :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..