Tuesday, March 25, 2025

World #QuranHour

Assalamualaikum..
Hye semua..

Alhamdulillah, berpeluang sertai sesi World #QuranHour melalui Facebook.. Selalu tu, ada ja buat dekat pejabat ini tapi bila pegawai Hal Ehwal Islam dah bertukar dan masih tiada pengganti lagi maka kita sertai melalui Facebook sahajalah..

World #QuranHour 2025 akan diadakan  dari jam 12:00 hingga 1:00 tengah hari pada 25 Mac 2025 (Selasa, 24 Ramadan 1446H)..


Tahun ini, kita akan berinteraksi dengan Al-Quran melalui pendekatan Baca, Faham, dan Amal, dengan mengangkat Surah Al-Saff sebagai surah pilihan.

Surah ini menyeru kepada kesatuan ummah dalam memperjuangkan agama Allah.. Seperti sebuah kapal yang kukuh mengharungi samudera luas, umat Islam harus saling menguatkan antara satu sama lain agar mampu menghadapi gelombang perpecahan dan badai perselisihan..

Semoga dengan usaha kecil ini, kita dapat MengQURANkan Bangsa, MengIKHLASkan Ummah, dan kembali kepada ajaran Islam yang sebenar..

Marilah kita bersama dalam momen keberkatan ini.. Hadir dengan hati yang tulus, membaca dengan jiwa yang ikhlas, dan mengamalkan dengan penuh ketakwaan..


2 comments:

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »

Review & Rating

Sha's bookshelf: read

Disergah Penunggu Pokok Ara
really liked it
Kali ini tok ketua dan Berahim telah terbuka hijabnya.. Memang lagi teruk lah terasa gangguan..
Dijenguk Hantu Penanggal
really liked it
Kelakar lah kali ini.. Hahaha.. Terbaiklah Christopher sebab erjaya elakkan gigitan penanggal tu.. Siap nak ditanduknya.. hahaha..

goodreads.com