'Makan-makan n Jalan-jalan' -Part 1- - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Tuesday, January 17, 2012

'Makan-makan n Jalan-jalan' -Part 1-

   Kali nie aku nak cite tempat tempat yang aku penah gi makan n makanan yang aku suka n x suka... kalo ade gambar aku selitkan la sekali ye untuk tatapan korang.... hahaha... xde la best mane pun entry kali nie just nak share a bit information je... mane le tau le di jadikan panduan untuk korang gi try lak nanti... first aku nak cite sekitar Tanjung Malim, Behrang n Slim River...

Restoran D'Pyour, Tanjung Malim

Tomyam (penuh ngn kuah n sampah sarap aka serai, bawang, dedaun tp isi ciput je)

Lamb Chop yg sangat2 kecik tp harga cekik darah... mmg x kenyang r mkn

 Ikan Siakap 3 Rasa (sedap la)
Nie menu yg aku makan kat restoran D'Pyour, Tanjung Malim. Aku makan menu nie lain2 time... memula dulu aku mmg suka gi D'Pyour sebab makanan dia sedap terutama sekali kerabu mangga die tp sekarang nie memang menyakitkan ati je kalo gi... dahla portion makin kecik harga mahal lak..



Sekarang kita teruskan dengan tempat makan yang lain ye... 


Kedai Beehoon Sup RM1.00

 Set Nasi Ayam (Ayam Goreng + Gulai Kari + Sambal Belacan + Sambal Kicap + Ulam + Nasi Putih) harga aku x ingat la tp kalo x silap dalam RM4.00 - RM5.00

Sate Ayam (Secucuk RM0.50)

Kedai Bihun Sup RM1.00, Taiping Perak. Kedai nie dulu pernah masuk kat Jalan-jalan Cari Makan (Hos : Serina Redzwan). Dah lama aku nak makan kat sini sebab aku dgr kat JJCM tu kat kedai nie ade nasi gulai itik.. so aritu masa bawak Amani gi Zoo Taiping kami pun singgah lah kedai nie.. Malangnya diowang dah x buat dah nasi gulai itik tu so aku try r makanan lain.


Kenny Rogers

Setelah sekian lama berhajat nak makan Kenny Rogers akhirnya hari tu keinginan aku dimakbulkan.. aku makan nie kat Kenny Rogers, One Utama, PJ. Ingatkan sedap le sangat rupe2nye xde lah sedap mane.. ok2 lah.. tekak melayu lah katakan. cuma fruit salad die je ok. yg laen besa2 je.. Harga tersangatlah mahal terutama sekali kalo dok panggil pelayan memang akan di charge habis2an.. pengalaman..


Restoran Famous Thai, Carefour Mall Subang Jaya, Selangor





Yang nie lak aku gi maser Jamuan Berbuka ngn Student Kelab Sahabat Perpustakaan. Cam besalah bile time Bulan Pose je sume Restoran berlumba2 nak wat buffet tp harga ngn makanan memang x berbaloi r... sakit hati je bayar mahal tp makanan hampeh... Restoran nie kat dalam Carefour Subang Jaya. Seriously sangat x sedap.


Char Koay Teow Sg Dua, Pulau Pinang

Char kue tiaw Besar RM4.50



Terus terang cakap char kue tiaw die mmg mantop n terbaiiiiiiiiiiiikkkkkkkk... x pernah lg jumpa yang sesedap nie.. udangnya pun besar2 n sangat fresh... juicy je bila kunyah... dan yang paling best bila makan ngn cili jeruk die... mmg sedap.. cili jeruk die sedap wa cakap lu... selain dari char kue tiaw diowang ade gak jual nasi goreng udang n nasi lemak.. nasi lemak die ok la not bad.. Tempat nie mmg famous r... kalo gi Penang wajib singgah kedai nie...


Meh kite cite pasal makanan lak ye...

Tart Telur KFC 

Aku memang suka makan Tart telur nie.. Pantang nampak mesti nak cuba.. Nanti kalo aku beli jenis lain aku amik gmbr n tepek kat sini... Aku suka Tart nie sebab x manis sangat pastu die nye kulit tu sangat rapuh... cuma satu je yg x best berminyak sangat...





No comments:

Post a Comment

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..