Laman Sosial - Kebaikan dan keburukkan - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Tuesday, January 17, 2012

Laman Sosial - Kebaikan dan keburukkan

   Arinie aku nak cite pasal laman sosial... nie semua gara-gara Facebook n Twitter... dulu aku ade gak akaun Myspace, Frienster, hi5 n Tagged... tp skrg yg tinggal hanyalah Facebook n Twitter... maser memula aku maen Facebook nie zaman yg die x glamer lg... maser tu buka akaun sebab nak maen game jek... jd bile FB nie tetibe popular aku dgn selambe nye ckp aku dah main dulu... hehehe... berlagak je bunyinya... tp disebabkan FB nie la aku jumpa balik kengkawan sekolah aku... nak jumpa face to face mmg x dapek la... sebab x duk satu tempat so FB nie penyambung silaturahim.. kenkadang tu aku saje je sengkodeng kengkawan aku... nak tau ape perkembangan terkini diowang... ade yg dah kawin n beranak pinak.. n ade gak yg masih solo, single and available... hehehe... Aku lak dah pun bertiga (me,hubby n my daughter)... Kalau dulu aku boleh bersenang lenang bermaen game di ofis tp skrg tidak lg... dah ade limit time... waktu rehat je leh acces... sebab FB nie dah popular so bile sume owg dah ade akaun FB jd acces nye kenalah block kalo x nnti x jalan lak Poli nie... hehehe... bagus gak dia buat camnie.. Time keje kenalah keje kan... time maen boleh r kite maen... tp kalo nak maen sepanjang hari pun ade sape2 nak kesah... hahaha... sendiri fikirlah mane yang baek n mane yg buruk... ye x????
   Betul kata owang kalo niat kite baek maka baiklah jadinya sesuatu perkara itu... Kalo dari awal tujuannya dah menyimpang mmg menyimpanglah jadinya... hahaha... xbetul ke... sekarang nie owg buat laman sosial kebanyakkannya nak wat bisnes, nak cari kengkawan lame n nak besarkan network... kalo yg dungu n sengal wat akaun sebab nak cari aweks/pakwe... nak promote diri sendiri.. nak wat benda yg bukan2...  nak kutuk org... nak kondem orang... Kalaulah korang tau kesan dan akibatnya pada orang yang kena kutuk... hahaha... masalahnya yg sengal n dungu nie x pernah nak fikir kesan dan akibatnya dari perbuatan diowang... yg diowang tau seronok, gumbira n enjoy je... xtau lah sampey bile kan... tp setiap perbuatan ade pembalasannya... nak2 skrg sume cash je balasannya... so tanggung lah sendiri ye...
   Hari nie aku dengan sesuke hati je telah create akaun Twitter... saje je nak belajar n jenguk2 ape yg best n kat Twitter nie... oklah... so far so good... hehehe... banyak gak aku follow.. ade jugak yg follow aku... hehehe... baru joint kan... esok2 kalo aku boring, aku close r akaun nie... dan yg sebenarnya aku open twitter nie sebab FB dah xle buka kat ofis... hahaha... oklah guys aku dah xtau nak taip ape... kite jumpa lagi nnti eh... buhbye.. love u all...

No comments:

Post a Comment

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..