Assalamualaikum..
Hye semua..
Sha baru tahu kalau otak-otak ayam dipanggil pepes.. Ingatkan ikan je rupanya ayam pun dijadikan otak-otak.. Menarik rasanya.. Sedikit pedas tapi sedap diratah macam tu saja atau dijadikan lauk.. Buat kudapan sambil membaca pun layan juga nie.. Nak masak pun mudah.. Boleh guna air fryer, oven, microwave atau dibakar atas dapur.. Ikut mana yang senanglah.. Sha masuk dalam oven je.. hehehe..
50pcs ini RM35
Ini rupanya sebelum dimasak..
Setelah dibakar.. Sedap.. Macam makan otak-otak ikan cuma rasa ayam.. Faham kot eh.. hahaha..
first time rasa tahun lepas adik beli, memang sedap betul pepes nih..makan jadi ketagih hehe
ReplyDeletePepes ni bahasa Jawa kot? Masa kecik-kecik dulu selalu dengar maka sebut pepes ikan, kadang-kadang pais ikan.
ReplyDeletesedap! kite suka hehe
ReplyDeleteTak pernah lagi cuba otak-otak ayam/pepes ni. Biasanya jumpa otak-otak ikan je.
ReplyDeleteSaya pernah rasa pepes ni di Ayer Hitam Johor. memang sedap betul :)
ReplyDeleteeh betul la kak sha, atie pun igt ikan jeee.. rupanya ayam pun ada
ReplyDeletetak pernah dengar pun pepes. tak minat sgt otak-otak ni..
ReplyDeleteUishh sedap ni! Akak suka pepes berbanding otak-otak. Hari tu sebelum PKP balik, sempat belajar buat pepes dari orang kampung. Tapi, malas tu memberat pulak. Sampai ke sudah akak mampu pandang je resepi.
ReplyDeleteFavourite ammi pepes ni. Tapi kalau nak beli tu mcm alahai...RM1.20 sebijik kat KL ni. Dah le beso duit 50sen je
ReplyDeleteSedap pepes ni. Sedap dari otak2. MIL ada bagi last month. Pedas pula tu. Memang suka sangat la!
ReplyDelete