Lemang Periuk Kera - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Monday, July 18, 2016

Lemang Periuk Kera

Assalamualaikum..
Hye semua...

Sha teringin nak kongsi pasal Lemang Periuk Kera ini..
Rupa-rupanya memang ada yang membuat dan menjual..
Setakat ini, melalui pencarian Sha di encik Google,
Lemang ini banyak dijual di sebelah negeri Pahang..

Ya Allah.. melihat gambar-gambarnya sahaja sudah membuatkan air liur Sha meleleh..
Sungguh menyelerakan dan menggamit mulut untuk mengunyah..
Seriously terpesona melihatkan gambar-gambar yang bertebaran di Internet tuh..

Ini semua gara-gara cerita Upin dan Ipin..
First time Sha tengok pasal lemang periuk kera ini..

 
Terpesona x???

Kalau berminat nak cuba..
Ce gi tengok dekat FB Lemang Periuk Kera
Sha jumpa citer ini dekat Blog Mohd Zarin, tapi kan ini citer tahun 2014.. Tak taulah ada lagi ke tak..
Citer yang paling baru ada dekat The Malay Mail Online : Tarikh 04.07.2016

Owh Ya.. Kalau ada kengkawan yang terbaca entry Sha ini, tau mana nak dapatkan Lemang Periuk Kera ini di sekitar Tanjung Malim, Behrang dan Slim River, silalah tinggalkan komen di entry ini ye.. Teringin bebenor nak rasa ini..

4 comments:

  1. tak pernah mkn dan jumpa .. belah pahang tu belah mana ... hubs kita org pahang tp dia pun tak tau

    ReplyDelete
  2. Nasib baik ekin tak makan lemang hihihihi

    ReplyDelete
  3. aida x pernah merasa ni, shahida.
    jumpa pun lom lagi.
    sedap nyer la kot kan...

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..