Bayar Bil Melalui Maybank2u - Part 2 - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Monday, December 28, 2015

Bayar Bil Melalui Maybank2u - Part 2

Assalamualaikum..
Sambungan mengenai pembayaran bil secara Maybank2u..
Untuk artikel Part 1 klik SINI.
Kali ini Sha nak share mengenai macam mana nak bayar bagi bil-bil yang telah didaftarkan.
Cara yang sangat mudah untuk mereka yang x sempat nak beratur di kaunter pejabat pos..
Serta mudah, convenient dan selamat terutama sekali untuk kaum hawa..

 Macam biasa, login dahulu..

Pilih Bill Payment dan akan keluar paparan seperti diatas..
Pilih "Make a payment to a favourite payee"

Kemudian pilih akaun mana yang kita nak guna untuk bayar..

Nanti akan terpapar bil yang telah kita register..
Tandakan kotak di bahagian tepi tu ye.

Masukkan amaunt yang perlu dibayar.
Dan tekan butang Continue
 Pastikan jumlah yang hendak dibayar betul dan tekan butang confirm.
Bagi bil yang telah diregister anda dah x perlu nak reques tac lagi setiap kali anda ingin membuat pembayaran. Cepat dan mudahkan..

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua..

4 comments:

  1. memang selalunya bayar secara online jer ... mudah, senang dan cepat...

    ReplyDelete
  2. dah btahun2 bayar bil guna maybank2u.. sekarang kalau nak p bayar bil kat tempat lain jadi mcm kekok plak..

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..