Cheezy Sausage Roll - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Friday, December 18, 2015

Cheezy Sausage Roll

Assalamualaikum
Hari Sha nak sharekan lagi resepi yang senang untuk anak-anak makan dirumah,
ataupun buat bekal ke sekolah..
Mudah dan ringkas..
Resepi asal dari SINI ye.


Cheezy Sausage Roll

Bahan-bahannya
Roti (saya pakai Gardenia)
Sosej
Cheddar cheese jenis slice @ kepingan

Telur
Breadcrumb


Cara Membuatnya:-
Mula-mula ambil sekeping roti lenyekkan sampai rata. Pastu letakkan sekeping cheese atas roti tadi. Letakkan pulak sosej pastu gulungkan yer. Masukkan dalam telur yang dipukul bersama sedikit garam & lada sulah. Pastu golek2kan jer roll tu atas breadcrumb sampai sekata. Ulang step di atas smpai banyak mana anda suka yer. Kalau dah siap camni nak frozenkan pun boleh. Ok pastu bolehlah goreng roll tadi tu dalam minyak yang dah betul2 panas, api sederhana yer. Agak2 dah garing keemasan tu boleh la angkat & toskan minyak tu ye. Yeah!!! dah siap dahpun cheezy sausage roll kita. Sedapnya alahai bila tengok cheese tu dok meleleh-leleh.


Yeah dah siap..
Separuh sha frozenkan untuk bekal anak..
 
Separuh lagi kita goreng wat dinner.. Hehehe.. 

5 comments:

  1. balik penang ni boleh la main2 dapur mummy Ty... sini xde feel nk masak2

    ReplyDelete
  2. anak2 k.el mmg suka roti sosej ...sllu gak buat
    tp x nah lagi letak cheese..hehe

    ReplyDelete
  3. akak pernah buat sekali sosej roll ni..tapi akak yang mkn anak2 x mau plok..haruuu

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..