Shoplinks.Asia

Shoplinks.Asia


Simple Hijab

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Wednesday, September 6, 2017

Lima Tips Mudah Pilih Kasut Untuk Melancong

Assalamualaikum..
Hye semua..

LIMA TIPS MUDAH PILIH KASUT UNTUK MELANCONG

1) Bawa Satu Sahaja Kasut Yang Sesuai
+ Kalau melancong bag mesti nak kurangkan berat sebab tu digalakkan bawa satu sahaja kasut yang tahan lasak.

2) Pilih Kasut yang Ringan
+ Berjalan jauh perlu pakai tenaga. Elakkan pakai kasut yang berat. Nanti kaki akan cepat lenguh pada bahagian kaki.

3) Elakkan Pilih Tumit Tinggi
+ Biasanya untuk berjalan jauh digalakkan pilih kasut jenis tapak rata. Kalau nak pakai tinggi sikit, pilih jenis wedges yang tak lebih dari 2 inch. Sebab pakai kasut tumit terlampau tinggi memang sangat memenatkan kaki dan berpotensi untuk cedera di bahagian buku lali.

4) Tapak Dalam Yang Lembut dan Tebal
+ Bila berjalan jauh, biasanya tapak kaki sangat lenguh lagi2 kalau insole dalam jenis nipis. Cari kasut yang tapak dalamnya tebal supaya membantu memberi perlindungan pada tapak kaki dari mudah lenguh dan sakit.

5) Memilih Kasut Kulit Tertutup
+ Kasut kulit biasanya mampu memberi perlindungan dari cahaya matahari yang panas masuk ke kaki dan juga sifat kulit kasut juga menahan kaki dari iklim di tempat yang sejuk. Kaki akan tidak terlampau panas meruap dan tidak mudah terkena persekitaran cuaca sejuk.

Semoga membantu..

8 comments:

  1. ccl kalau nak gi travel . memang akan sedia 3 pasang kasut , kasut sport , sandal dan seliper . pakai ikut situasi dan keadaan ,hehe

    ReplyDelete
  2. Ana kalau travel mmg akan pakai sport shoe khas utk walking. Memang selesa sangat.

    ReplyDelete
  3. nice shring akak.. sngt berguna tips ni

    ReplyDelete
  4. terima kasih untuk tips nya.. hee~ rasa macam tak sabar pun ada nak travel ni..

    ReplyDelete
  5. MV biasa pakai selipar jer....hihi

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Chit Chat

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI