5 Things I Hate Most - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Tuesday, March 8, 2016

5 Things I Hate Most

Assalamualaikum...
Sha kena tag lah..
Blogger Alya Chan tag saya di SINI..
Kemudian Blogger Cik Itah lak tag saya diSINI.
Disebabkan mereka tag mende yang sama, maka saya sekalikan jelah entry nya..




Tajuknya 5 Things I Hate Most
Hurm.. 5 mende yang dibenci...
Apa ye??
Sha cubalah ye...

5 Perkara yang sangat dibenci:-

1. Pemandu kereta yang suka pasang lampu hazard time hujan.
Menyusahkan je.. Padahal lampu hazard tu untuk kecemasan.. Kereta tu bermasalah ke.. Kadang-kadang pelik tengok pemandu Malaysia nie.. Saat kecemasan x nak pula pasang lampu hazard tu.. Time hujan patutnya pasang lampu je, nie sebok pasang lampu hazard.. Dah orang fikir kereta kau rosak ke?? Kalau memang rosak, logiklah pakai lampu hazard.

2. Penggunaan lampu kereta yang salah.
Patutnya pasang lampu pada time hujan lebat or gelap or berkabus or jerebu.. Ini x.. siang-siang hari dok pasang lampu.. Cerah kot.. Yang ko sebok nak pasang lampu kereta ko tu dah kenapa.. Bila hujan or jerebu or berkabus x nak pula ko pasang lampu kereta.. Stress tengok perangai pemandu melaysia nie.. Wargh!!!!..

3. Mereka yang dengki dengan kegemaran ku pada makanan.
Well.. Yang gebu dan montok tu badan ku.. Kalau nak nasihat pun ko kena terima hakikat x semua orang mempunyai kepercayaan dan penerimaan yang sama dengan ko. Yup, aku memang suka makan.. Kenapa?? Sebab aku akan punya masa dan ketika, aku x boleh nak makan. Langsung x boleh. Kenapa badan aku montok?? Well my hubby suka.. So kenapa ko nak jeles..

4. Mereka yang memandang rendah pekerjaan atau status seseorang
Setiap kita punya peranan yang sama penting dalam membentuk sebuah organisasi.. Namun ada manusia yang bila berada diatas akan memnadang rendah mereka yang dibawah. Pada mereka ini, orang-orang yang berada dibawah ini hanyalah kuli dan x penting..Seriously, kalau xde yang bawah-bawah nie, xdelah yang atas-atas tu tau x..

5. Haiwan
Yang panjang, licin pastu melingkar-lingkar tu...dan Yang seangkatan dengan Cicakman.. ngeri..

Yeah!!! Berjaya juga buat.. sorrylah pada yang tag sebab lambat jawab..
Sha x nak tag siapa-siapa tapi kalau ada yang sudi buat entry 5 Things I Hate Most nie, dipersilakan..
Boleh tinggalkan link dekat ruangan komen dan Sha akan BlogWalking..
U guys/gurls ohsem..

4 comments:

  1. hahaha.. yang no 3 tu.. biar je lah kan.. apa derang nak kisah

    ReplyDelete
  2. kalo hujan lebat x npk lgsg baru iols pasang lampu hazard tu tuk memudahkan penglihatan..at least lampu kuning tu berkelip2 tu kita tau ada kereta kat depan

    ReplyDelete
  3. Yg bab makan tu stressss...
    Lagi2 klau yg tegur tu pun "kurus" sangatttt

    ReplyDelete
  4. yang no 3 tu seriously ad yg dengki ? lol. dia tak cukup duit nak makan kut kaksha. opsss. huhu

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..