Thursday, June 3, 2021

Kenangan Di Facebook

Assalamualaikum..
Hye semua..

Rajin kongsi di Facebook bukanlah dengan niat menunjuk-nunjuk.. Lebih pada kenangan sebenarnya.. Macam tarikh hari ini.. Ada dua peristiwa besar berlaku dalam hidup Sha.. Seronok bila Facebook keluarkan Memories apa yang pernah berlaku pada tarikh 3 Jun yang lalu..

10 tahun yang lalu pada tarikh 03 Jun, Sha mula berjinak-jinak dengan penulisan blog.. Tak sangka dah 10 tahun..

8 tahun lalu untuk pertama kalinya Sha buat keputusan yang besar dalam hidup demi memulihkan semangat dan emosi.. Sha ambil cuti tanpa gaji bermula 03 Jun 2013 hinggalah 31 Disember 2013.. Duduk rumah jadi suri rumah tangga.. Masa ini memang faham sangatlah perasaan mereka yang tidak berkerja, menguruskan rumah tanpa sumber kewangan sendiri.. Walaupun boleh drive tapi anak-anak kecil lagi masa ini.. Bukan mudah nak memandu dengan dua orang anak kecil.. Memang pengalaman yang sangat berharga..

11 comments:

  1. betul tu kadang2 tgk memori kat FB, ada yang lawak... klakar plak bila tgk balik...
    pastu klu memri gambar2 lagi la mengamit kenangan sungguh

    ReplyDelete
  2. Kadang kadang bila facebook up balik status status kita yang lama kan, rasa nak tergelak besar bila baca balik kan hahaha.

    ReplyDelete
  3. lamanyaa dah berblog. tapi facebook mmg gemar sangat tunjuk memories, mulalah memori lama naik lagi

    ReplyDelete
  4. Tahniah sudah 10 tahun aktif berblog.
    Wah lama ambil cuti tanpa gaji.

    ReplyDelete
  5. kakmim pun suka jengok memories di fb tu.. dlu mmg aktif sgt semua nk update tp bila dh semakin senior ni jd cctv je lah kat sana... hehehehe

    ReplyDelete
  6. Seronok juga apabila Facebook ajak imbau memori lama hehehe

    ReplyDelete
  7. Tengok Facebook memories memang tersenyum sendiri kadang-kadang. Sebab saya sendiri, kejap-kejap bermadah di FB, kejap-kejap m=bermadah di blog. Heheh :)

    ReplyDelete
  8. Memori FB buat kita mengimbau kenangan lalu

    ReplyDelete
  9. Kadang-kadang kita pun dah lupa memori tu. Tapi bila keluar di FB, teringat semula kenangan lama.

    ReplyDelete
  10. Kenangan mengamit memori . Kadang2 terlupa bila buka fb ada je fb throwback memori lama

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »