Tuesday, January 22, 2013

Melaka

Assalamualaikum..
Hye semua..

08-09.01.2013

Aku gi melaka ngn Hubby, Amani dan Kakak Ipar.. Tujuannya nak tgk MIL coz dia berubat ka Melaka, my hubby wisau.. Kebetulan 9.1.2013 tuh pengasuh anak xde so kami decided amik cuti n gi jap Melaka..

Kami gerak dar PSAS je dah kul 6 suku... Sampey Shah Alam lebih kurang kul 7 lebih, amik Kakak Ipar terus gerak gi Dengkil makan.. Lepastuh baru gerak gi Melaka.. Dekat kul 10.30 mlm gak baru sampey Melaka.. Nasib baik dah pesan siap2 FIL amikkan chalet untk bermalam..

Not bad lah tempat yg FIL duduk tuh.. betul-betul tepi laut... Dekat Pantai klebang.. Nama tempat tuh Lereh River Resort Chalet, Pantai Klebang, Melaka... Dekat jalan masuk ke chalet tuh ade Restoran Ikan Bakar... Memang layan r.. Tapi kami x sempat try pun sebab Sampey pun dah lewat esoknye kul 2 dah check out... hehehe.. mane sempat nak cuba..

Kawasan persekitaran dia memang menarik r.. Sejuk jer sebab tepi laut kan dan tempat bot turunkan ikan.. pergh... ade lak pangkin utk lepak2 kena air laut... Ada taman permainan untuk bebudak main... Kawasan laman dia memang lapang r untuk parking keta dan juga untuk bebudak berlari-lari...

Kalau nak sarapan pagi, makan tengah hari or makan malam senang jer sebab kuar jer dari kawan chalet tuh banyak restoran dan gerai makan.. Semuanya dekat-dekat belaka.. X jauh dar Chalet tuh ade kedai makan jual sarapan pagi yg memang best.. Nasi Lemak Sambal Sotong.. memang layan...

Chalet tuh ade yg ada aircond dan ada yang berkipas..

Chalet Aircond - RM80.00 (Deposit RM20.00)
Chalet Kipas - RM55.00 (Deposit RM10.00)
Chalet Berkembar (Sebelah Aircond, Sebelah Kipas) - RM135.00 (Yang nie eden xtahu depositnya berape..)

Kalau dari Bandar Melaka or Bandar Hilir lebih kurang dalam 20 ke 30 minit jer.. tambah-tambah sekarang jalan dah rentas laut.. huhuhu... Melaka dah jadi cam Singapore... Bertambak-tambak..

Layan gambar kat bawah nie ye...

Lereh River Resort Chalet
06-3154702 / 0166637033

Suasana Dalam Bilik RM80.00

Ada Taman Permainan, Boleh lepak-lepak tengok owg tuwun ke laut...

1 comment:

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »