Friday, November 10, 2017

Somehow 18 (2017)

Assalamualaikum..
Hye semua.. 

Drama lakonan Minho ini memang menarik..
Hanya 15 minit sahaja untuk setiap episod..
Semuanya 10 episod..
Kalau nak tengok boleh klik SINI..

Drama ini walaupun pendek tapi menarik..
Kisah seorang budak lelaki yang sering dibuli di sekolah..
Sehinggalah datang seorang budak perempuan..
Budak perempuan ini juga bermasalah tapi tak siapa perasan..
Saat budak lelaki ini susah, budak perempuan ini tolong..
Saat budak perempuan ini memerlukan pertolongan, tiada siapa yang datang..
Hinggalah akhirnya budak perempuan ini bunuh diri.. 

Cerita menjadi sangat menarik bila budak lelaki ini dah dewasa dan menjadi doktor..
Tapi budak lelaki ini masih mengenangkan budak perempuan ini..
Sehinggakan beliau berharap dapat kembali ke masa lalu untuk menyelamatkan budak perempuan ini..
Hajat beliau tercapai.. Masa lalu berubah..
Tapi berjayakah beliau menyelamatkan budak perempuan ini..? 

Cerita ini memang menarik..
Mengenai tekanan yang dihadapi..
Bila ditanggung seorang memang boleh menyebabkan tindakan yang menakutkan, bunuh diri..
Kadang-kadang keluarga pun tak perasan mengenai tekanan dan kemurungan ini..
Bahaya sangat..
Semoga kita sentiasa prihatin pada kawan-kawan dan keluarga kita.. 


5 comments:

  1. huih macam cerita time machine boleh kembali ke zaman silam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah.. Macam time machime tapi mesej nya memang menarik.. Mengenai dipressi..

      Delete
  2. macaaam best . makasih kak sha bg idea nak tengok cerita best .. heheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang best.. Sweet sangat minho.. Ur welcome..

      Delete
  3. alamakkk mcm best..akak ne suka bg ceta2 best.ne yg nak download je rsa

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »