Checkup Implant - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Thursday, November 8, 2018

Checkup Implant

Assalamualaikum..
Hye semua..


Hari ini, Sha check up untuk perancang keluarga (implant) di Klinik Ibu dan Anak.. Bila setiap kali check up dapat doktor yang berlainan maka rutin utama ialah penerangan bila pakai, simptom yang mungkin dihadapi dan keadaan semasa.. Yang paling seronok hari ini bila ada penurunan berat badan.. Dari 77kg kepada 73.5kg.. Banyak juga tu.. Kena usaha lagi bagi turun.. Berat dah overwieght sebenarnya..

Tapi hari ini kurang best.. Misi cucuk nak ambil darah tapi tak berjaya.. Jenuh misi tu pusing-pusingkan jarum tapi tak dapat.. Sudahnya, cabut jarum.. Cuba cucuk sebelah kanan pula.. Sekali cucuk, berjaya.. Tapi lepas tu memang kebaslah tangan.. Sudahnya ambil cuti hari ini.. Melepek je dalam bilik.. hahaha.. Sabar jelah.. Bulan 5 tahun 2019, next checkup..

Gambar tak ada kena mengena dengan cerita.. Ini OOTD beg baru dari Shopee.. RM18 je..

15 comments:

  1. Phewittt posing gituww :) Hee

    ReplyDelete
  2. Pakai implant kena buat temujanji ye.. Beg tu lawa sangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha a.. masa nak pasang, lepas pasang pun still ada temujanji.. 6 bulan sekali..

      Delete
  3. wah jenuh jugak kene checkup ea..

    ReplyDelete
  4. buat implant kena ambik darah jugak eh kaksha. huhuu. kite dahlah takut kena cucuk. hahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha a.. lepas pasang implant, akan ada temujanji setiap 6 bulan sekali.. masa temujanji nie dia akan amik darah dan check..

      Delete
  5. Mama x penah buat implant.. bestnya turun berat alahai mama ni Makin Naik Ada laa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha memang pakai implant sekarang nie.. sha pun tak sangka berat turun..

      Delete
  6. sakit sangat ke dia cucuk tu smpi mc? ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sakit tu tak cuma tangan jadi kebas.. lepas tu cucuk kat dua dua tangan.. tu yang melepek..

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..