Friday, September 13, 2019

Shopee 9.9 | Blouse Denim

Assalamualaikum..
Hye semua..

Kali ini Sha beli blouse.. Memenuhi keperluan pakaian seragam di pejabat.. Nak beli di kedai yang berdekatan dah tak jumpa, nak cari bazir minyak kereta pula.. Jalan mudah, cari di Shopee.. Kebetulan tengah ada sale 9.9 pula, memang rugilah kalau tak belikan.. Beli tu memang harap saiz, warna dan kain okaylah.. Sebab sebelum ini pernah beli tapi tak muat.. Gambar dan baju tak sama.. Huhuhu.. Alhamdulillah kali ini baju yang sampai menepati citarasa dan kehendak Sha.. Berbaloi bayar RM33.20 tanpa caj penghantaran.. Kalau kat kedai, tak dapat harga ini dengan kualiti kain tu..


Sha amik warna Dark Blue.. Maaflah pencahayaan tak berapa cantik.. hehehe..

30 comments:

  1. waahh bestnyaa ...
    syok kalau beli kat shopee nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah.. memang best.. berbaloi bayar harga tu..

      Delete
  2. cantik sebab baju nya panjang dan sesuai utk berseluar atau kain... harga pun murah

    ReplyDelete
  3. cantik laa. ain pun ada nak beli. tu dkt chart tu ada lgi haha nafsu masih boleh kawal haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe.. Samalah kita.. Akak pun dekat cart masih ada barang..

      Delete
  4. Nini beli like, dekat 20 barang dekat Shopee bulan 9 ni hahaha. Kena bebel dengan mama sebab barang-barang semua sampai dekat office dia. Jenuh nak mengankut bawak balik kihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah.. banyaknya Nini shopping.. tapi berbaloi kan Nini..

      Delete
  5. ammi dah takut nak beli baju online. dah beberapa kali beli size mcm x sama je. malas betul nak tukar2 ni.

    ReplyDelete
  6. saya pun rajin juga beli baju online, banyak jimat..hehe

    ReplyDelete
  7. Saya pernah beli kardigan je dekat Shopee. Tapi barang yang sampai tak sama dengan gambar. Agak jarang kardigan tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pernah juga sekali beli baju tapi tak sama macam apa yang diletakkan di Shopee..

      Delete
  8. Akk suka beli online juga.. Jimat masa.. Murah pun murah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Part jimat masa tu memang Sha setuju sangat..

      Delete
  9. samalah kita. dah pening sangat cari, last2 nya shopee je hahah

    ReplyDelete
  10. cantik bajunya. sy kalau bab2 baju dan kasut atau beg bukan lagi jarang tapi nda pernah sekali beli online sebab takut nda ngam hehe

    ReplyDelete
  11. Kita pun ada beli beberapa barang sempena sale 9.9.. Tunggu sale 10.10 plak..

    ReplyDelete
  12. tak pernahlagi beli baju online. selalu beli makanan kucing jer.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »