Sunday, September 29, 2019

Komik | Doraemon #16: Koleksi Robot Serba Boleh oleh Fujiko F Fujio

Assalamualaikum..
Hye semua..

Yeah!! Habis dah baca.. Nanti nak cari koleksi yang lain pulalah.. Komik Doraemon yang Sha baca ini adalah terbitan semula oleh Kadokawa Gempak Starz dalam bentuk Koleksi.. Macam buku kali ini temanya ialah robot serba boleh.. Maka kartun yang ada dalam ini semuanya bercerita mengenai robot serba boleh yang dikeluarkan oleh Doraemon untuk membantu Nobita.. Nobita yang selalu dibuli Giant, tak berapa pandai dan suka tidur.. Tak bagus dijadikan contoh.. Bacaan hiburan semata-mata ye..

Sha baca dan selesai pada 28.09.2019..

koleksi peribadi Sha..
Published January 4th 2019 by Kadokawa Gempak Starz

12 comments:

  1. Mesri baca sambil senyum kan sha sbb kisah nobita kena buli hihih..bhn bacaan yg santai 😬

    ReplyDelete
  2. bestnya komik ni..msti terimbau zaman2 tgok kartun tu kat tv.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kikiki.. part mengimbau zaman tengok kartun tu memang sha setuju sangat..

      Delete
  3. Pelik la knpa nobita dijadkan hero tapi hero yg lemah. Like bergantung hidup dgn doraemon, asik kena buli, malas hm hm

    ReplyDelete
  4. Seronok lah klu dpt baca komik2 mcm ni. dpt release tensen, bacaan ringan..
    Nobita..nobita..

    ReplyDelete
  5. antara kartun terbaik.. dulu saya tengok.. sekarang turun ke anak pulak tengok kat youtube.. huhuhu

    ReplyDelete
  6. bila bc tak sangka pemikiran fujiko boleh smpi tahap 'canggih' pd hal ms dia tulis ni, 40 tahun ke belakang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah.. bila baca komik ini, memang admire sangat imaginasi penulis nie..

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »