Wednesday, September 4, 2019

Drama Jepun | Rider Time: Kamen Rider Shinobi (2018)

Assalamalaikum..
Hye semua..

Setiap siri Kamen Rider, akan ada beberapa spin-off  dan filem.. Ini spin-off lepas episod 17 Kamen Rider Zi-O.. Drama pendek ini pasal Kamen RIder Shinobi.. Sikit je ceritanya.. Mungkin nanti akan ada cerita penuh pasal Shinobi ini.. Shinobi ini inspirasi dari ninja.. Maka banyaklah trick ninja yang ditunjukkan.. Macam penyamaran.. Kelakar pun ada.. Suits dia cantik..

Special: Rider Time: Kamen Rider Shinobi
Country: Japan
Episodes: 3
Aired: Mar 31, 2019 - Apr 14, 2019
Aired On: Sunday
Duration: 17 min.
Sinopsis: Rider Time: Shinobi takes place in the year 2022. This timeline did not exist until it was created by Sougo Tokiwa following the events of the seventeenth episode. 

11 comments:

  1. kecik2 dulu ja tgok kamen rider ni hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak pula masih tengok sampai sekarang.. kikiki..

      Delete
  2. Sha layan ke cerita macam ni? Ammi memang tak retilah tgk cerita gaya gini..

    ReplyDelete
  3. drama bila ni, teringat zaman budak2 dulu hii

    ReplyDelete
  4. sha ni boleh geng dengan suami ekin layan kamen rider sampai sekarang

    ReplyDelete
  5. shinobi yg mn 1? yg purple tu ke?

    ReplyDelete
  6. Dengan ini akak memasang niat, satu hari bila tak busy nak layan Kamen Rider back to back hahahaa

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »