Tuesday, September 17, 2019

Filem Inggeris | Spiderman: Far From Home (2019)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Seronok juga tengok filem ini.. Memang Spiderman yang baru ini lebih menarik dan nampak real penyampaian emosinya.. Spidermen yang sebelum ini lebih dark.. Filem ini lanjutan dari The Avenger End Game, jadinya boleh nampaklah emosi Peter yang kehilangan Tony.. Emosi seorang budak yang kehilangan father figure.. Awal filem ini nampak sangat real hinggakan tak perasan rupanya ada penipuan.. Bila penipuan tu terbongkar Sha dah syak, takkan semudah itu penjahat tu dikalahkan.. Pasti akan ada muslihat yang digunakan untuk menganiaya Spiderman.. Tekaan Sha betul bila sampai ke ending credit pertama.. Ending credit kedua pula agak mengejutkan.. Tak sangka yang benar itu palsu.. Adoi.. Makin complicated hero hero ini punya perjalanan lepas Tony Stark tak ada.. Musuh yang pandai memanipulasi adalah lebih bahaya dari musuh yang terang dan nyata.. Gitu.. hehehe..


6 comments:

  1. Anak saya pantang citer baru keluar wayang dia mesti ajak. kita pulak yg jemu asik tgk wayang jer.

    ReplyDelete
  2. menariknya... tak kesempatan nk tengok lagi...
    yelah ramai yg kata sedih cite ni lepas ironman mati

    ReplyDelete
  3. tak sempat nak tgok ms dia klua ri tu..ummm

    ReplyDelete
  4. kebetulan, baru jer tgk mlm td.
    sedih la awal2 tu.
    4 hero avengers yg dah takde :(
    akhirnya, spiderman sedo diri ekk.
    geram tgk si beck and team tu.
    dendam kat tony!!!

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »