Saturday, September 14, 2019

Novel | Perawan oleh Noorfadzillah

Assalamualaikum..
Hye semua..

Kali ini Karangkraf menggunakan kertas jenis lain.. Tak sama macam buku-buku sebelum ini.. Novel ini dihadiahkan kepada Sha oleh Kak Adda pemilik Blog Mamapipie..

Novel yang penuh kejutan.. Dari segi plot, keseraman dan juga pelakunya.. Awal cerita mengisahkan mereka yang menjadi mangsa kepada sindiket penjualan organ dan manusia.. Salah seorang mangsanya adalah adik kepada Citra Hana.. Kerana kejadian yang menimpanya, Citra Hana berubah seratus peratus.. Tapi betul ke Citra Hana berubah atau sebenarnya ada dalang lain disebalik semua kejadian.. Bila baca penghujungnya memang membuatkan Sha tergamam sebab pelakunya bukanlah orang yang Sha sangka.. Manusia memang akan berubah bila menyimpan dendam dan berpaling kepada makhluk yang dilaknat..

Sha baca pada 13.09.2019 dan selesai pada 14.09.2019..

Koleksi Sha dihadiahkan oleh Kak Adda..
Published August 2019 by Buku Prima

20 comments:

  1. nice, bace review tu macam rase nak bace jugak novel tu.. hahaha bijak3

    ReplyDelete
  2. cover dpn dia pun seram. Ain suka novel2 horror mcm ni. tp baca waktu siang jelah. tu kekadang berminggu nak hbis kan hahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kikiki.. samalah.. kadang baca siang je.. 😂😂

      Delete
  3. seram semacam ja sis, sy ni kalau seram2 ni bole terbawa2 ke mimpi haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kikiki.. Kadang Sha pun termimpi gak.. tapi suka baca genre nie..

      Delete
  4. Macam best je lepas baca review Sha ni..nak kena cari yang ni jugak ke?

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Sebab tu sha balut guna plastik warna hitam.. tak adalah nampak sangat cover dia.. hehehe..

      Delete
  6. nak cari jugak nanti tapi tunggu habis novel yg dalam simpanan..
    banyak novel yg Sha baca..mesti dh macam library kat rumah tu ke Sha jual preloved? kalau jual preloved..akak nak jugak hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada bilik bacaan je sis.. hehehe.. tak jual prelove lagi..

      Delete
  7. dah lama sgt x beli novel nih. menarik ke citer nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau minat citer seram, novel ini memang best..

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »