Tuesday, September 3, 2019

Aplikasi | Google Play Books

Assalamualaikum..
Hye semua..

Perkenalan Sha dengan aplikasi ini adalah melalui dua entry Instagram di bawah ini.. Sebelum ini pernah juga buka tapi agak complicated walaupun free.. Kali ini nampak lebih mudah.. Tak susah.. Klik je buku free yang kita nak, lepas tu dah boleh download.. Search je dekat Google Play Store.. Sekarang Sha tengah baca Malang.. Dah bab 5.. Terima kasih Sicashoid my books friends.. 

Buka je Instagram nampak Sicashoid kongsi pasal buku terbaru FIXI dan ada ayat terima kasih sebab bagi baca free.. Uish!! Pelik ini.. Terus Sha pergi IG FIXI..

Jumpa entry ini.. Nampak perkataan Google Play tu, tahu dah mesti ada dekat Aplikasi Play Books.. Buka aplikasi tu dan Sha search FIXI.. Keluarlah senarai buku yang dikehendaki.. hehehe.. Tapi kena cepatlah sebab ada tempoh masa tu.. Sampai 16 September je..

Paparan bila Sha buka aplikasi Play Book


Bila klik buku FIXI tajuk Malang oleh Nabil Latib.. Klik Download Now lepas tu dah boleh baca..

Dah baca jangan lupa bagi bintang dekat aplikasi Google Play Read dan Goodreads.. Support sikit buku ini..

Ini paparan lepas Sha download tiga ebook FIXI tu.. Download teruslah tiga-tiga buku itu.. Bonus wei.. Bukan senang nak dapat baca buku baru cam nie kalau tak beli..

Selain buku FIXI, ada je buku lain yang percuma.. Cuma banyak buku bahasa Inggeris lah.. Beli ebook lagi murahlah dari fizikal.. Kalau budget tak banyak, bolehlah beli ebook.. Tapi buku fizikal juga best..

11 comments:

  1. wah bagus ni. sejajar dengan zaman sekarang, semua tertumpu kat gajet. hehe

    ReplyDelete
  2. thanks for the share...boleh rietta cuba...sdg cari buku i heart paris ni....

    ReplyDelete
  3. Kalau dah ulat buku tu alert aje ya dimana-mana platform yang boleh membaca hehehe...
    Macam menarik je cover toksik tu. Mesti perangai manusia yang toksik kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kikiki.. ulat buku dan buku berpisah tiada.. Toksik tu belum baca lagi Mrs A.. nanti dah baca sha review ye..

      Delete
  4. Most welcome kak sha. Happy reading. 💕 Bukan senang FIXI nak kasi baca buku free. Buku baru pulak tu. Hihi

    ReplyDelete
  5. macam best tapi bab nak download apps tu storage dah penuh sangat dah.

    ReplyDelete
  6. semua dihujung jari.. feel buku yg kita leh pegang n peluk jugak..kannn

    ReplyDelete
  7. sy lbh selesa dgn buku fizikal..ngadap comp, laptop lama2 skt mata hehehe tp main game lama2 x skt pulak heheheh

    ReplyDelete
  8. Bestnya dapat baca buku baru macam tu!

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »