Tuesday, September 10, 2019

Hari ke 7 Cuci Luka Amani

Assalamualaikum..
Hye semua..

Bila menggunakan pembalut kalis air dekat luka Amani, ada satu jenama itu menyebabkan Amani elergi.. Habis naik ruam dan kulit Amani jadi merah.. Gatal pula tu.. Masalahnya Amani tak cakap gatal, kalau dia cakap awal, boleh Sha buka dan ganti pembalut lain.. Adoilah.. Misi kata kulit Amani tak tahan dengan pembalut luka tu.. Sha terus stopkan tapi kesan alergi tu tak mudah untuk hilang.. Hurm.. Sudahnya suruh misi tampal guna pembalut biasa je.. Sha kena tukarlah tiap kali basah.. misi bagi Lotion Calamine untuk sapu dekat tempat yang naik ruam.. Dan Alhamdulillah.. Hari ini las Amani pergi buat dressing.. Luka Amani dah okay dah Misi kata.. Baik dengan cantik.. Cuma jangan bagi basah je..


24 comments:

  1. moga cpt sembuh luka amani tu yek...

    ReplyDelete
  2. Semoga dikurniakan kesembuhan dengan kadar segera.
    Tengok gambar kat IG tu berlubang besar jugak tu

    ReplyDelete
  3. semoga luka sembuh dgn sempurna..

    ReplyDelete
  4. ubat calamine ni bagus sebab dia macam meredekan kulit. Alhamdulillah dah okay

    ReplyDelete
  5. Ada tgok gmbar luka amani dkt ig ke fb ntah lupa. dalam jugak ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang dalam.. nurse siap sumbat kain dalam luka tu..

      Delete
  6. Eh, cuci luka? Akak kena cari previous posts ni. Banyak tinggal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah kak.. dia kena cuci.. tapi dah makin okay dha..
      entry ini last day dia cuci kat klinik..

      Delete
  7. sian amani..smoga cpt baik...kalo alergik slalunya gatal tu

    ReplyDelete
  8. boleh dia tahan gatal? aduhhh sy pula yg rs x tahan

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »