Monday, September 23, 2019

Filem Korea | Exit (2019)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Filem yang sangat menarik.. Dua oran manusia yang terpaksa ditinggalkan sebab helikopter pasukan menyelamat tak boleh nak bawa kalau muatan lebih dari yang ditetapkan.. Maka berusahalah dua orang manusia ini menyelamatkan diri dati asap beracun ke tempat yang tinggi.. Mendebarkan, mencemaskan dan juga kelakar.. Cerita yang simple tapi usaha gigih untuk menyelamatkan diri tu sangat menarik.. Fokusnya pada dua watak utama ini.. Mujurlah kedua-duanya suka aktiviti memanjat dan itu merupakan kelebihan mereka.. Masa bencana ini memang boleh tengok perangai sebenar manusia di sekeliling kita.. Sifat pentingkan diri tu usah cakaplah..

Movie: Exit
Country: South Korea
Release Date: Jul 31, 2019
Duration: 1 hr. 43 min.
Also Known As: Eksiteu
Directors: Lee Sang Geun
Genres: Action, Thriller, Comedy
Sinopsis: Yong Nam was one of the best rock climbers in college but hasn’t had much luck elsewhere after graduation. He has failed to get a job for many years and has to rely on his parents just to get by. For his mother’s 70th birthday, he insisted on having the party at Dream Garden because his old crush, Eui Ju works there. When a disaster strikes, covering an entire district in Seoul with mysterious white gas, he has to use all of his rock climbing skills with the help of Eui Ju to get everyone to safety.
(Source: CJ Entertainment)

8 comments:

  1. hahaha ada juga cerita macam ni eh. terpaksa ditinggalkan. sedihnya. pandai orang Korea buat cerita

    ReplyDelete
  2. Mama Ada download ni tapi X tgk lagi. Jln cite mcm best

    ReplyDelete
  3. okay nanti nak cari dah lama tak layan movie kelakar

    ReplyDelete
  4. jong suk oppaaaaaaaa (bunyi mcm mengada2 sket) hahahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe.. Ada satu lagi drama dia tahun ini..

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »