Thursday, September 26, 2019

Tukar Kaca Mata

Assalamualaikum..
Hye semua..

Alhamdulillah.. Petang tadi encik suami bagi hadiah awal sempena Birthday Sha pada November ini.. Kaca mata baru.. Kebetulan power mata dah naik bila periksa di kedai.. Bukan naik sikit.. Naik banyak.. Patutlah dah makin kabur dan selalu berair mata Sha.. Encik Suami pula nak tukar kaca tu yang belanja Sha sekali.. Sha beli bingkai warna hitam+merah.. Jenis plastik.. Lebih tahan lasak.. Kalau sebelum ini power kaca mata Sha hanyalah 75 untuk kiri dan kanan, kali ini dah naik sampai 175 untuk kiri dan 125 untuk kanan.. Banyakkan bezanya.. Nak tak nak, kenalah buat juga yang baru.. Kaca mata Sha yang sedia ada ini dah setahun 10 bulan Sha pakai.. Sha buat pada November 2017 dan ganti baru pada hari ini 26 September 2019.. Entry kaca mata sebelum ini boleh baca di SINI.. 

Frame dan kaca RM200.. Percuma pencuci cermin..

Kedai ini memang best.. Pekerja nya sangat ramah dan kaca mata Sha siap dalam 1/2 jam sahaja.. Kebetulan ada stok, cepatlah mereka buat..

22 comments:

  1. wahh Alhamdulillah SHa, kak ana pun patutnya dah kena tukar spec mata gak ni, belum berkesempatan lagi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila tak tukar mesti tak puas memandangkan kak ana..

      Delete
  2. Naik mencacak tu kaksha. Takpelah dpt advance birthday gift

    ReplyDelete
  3. wow dapat hadiah awal.. hehehe.. follow sini yer..

    ReplyDelete
  4. Ian check mata & tukar spek setiap kali birthday dia. senang ingat,
    ni dah start nak pakai lens pulak..sbb masa sukan. emmm..mcm2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. every year lah check ye mummy.. Sha tak pandai pakai lens.. risau lupa..

      Delete
  5. ammi pun baru je tempah spek ahad haritu.. tengah tunggu org kedai tu pos je ni

    ReplyDelete
  6. Samalah kal, power kita itu hari pun naik mendadak. Yela, pandang computer je kan, plus pula skrg dok online kat phone je, makin tmbh tmbh power kita. Ni pun rasa dah tambah lagi, cuma tak sempat sempat nak pergi check.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sep sikit.. kalau kerja mengadap komputer je memang akan effect mata..

      Delete
  7. akhir thn ni, nak tukar spec jugak, sha.
    mcm dah naik power jugak ni.
    now duit laju mengalir renovate rumah.
    spec tangguh jap :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau renovate rumah, gitulah Aida.. banyak nak pakai duit sampai benda lain kena hold dulu..

      Delete
  8. Saya jarang tukar bingkai cermin mata. Sejak darjah enam sampai sekarang baru sekali je tukar. Selalunya akan tukar kanta je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Sha pula jenis tukar kanta dan bingkai sekali.. hehehe

      Delete
  9. wahhh awal dah dpt hadiah ya ;-)

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »