Wednesday, September 4, 2019

Drama & Filem September 2019

Assalamualaikum..
Hye semua..

Bawah ini Sha kongsikan drama dan filem terbaru yang akan keluar.. Ada drama dan filem dari Korea, Jepun.. Ini antara yang menarik perhatian Sha.. Ada yang menarik minat ke?? Sha selalu tengok online dekat FastDrama.. Filem lambatlah.. Kalau drama cepat je ada.. subtitle bahasa inggeris..

Drama: Kamen Rider Zero-One
Country: Japan
Episodes: 0
Aired: Sep 1, 2019 - ?
Aired On: Sunday

Drama: Flower Crew: Joseon Marriage Agency
Country: South Korea
Episodes: 16
Airs: Sep 16, 2019 - Nov 5, 2019
Airs On: Monday, Tuesday
Network: jTBC, Viki
Duration: 60 min.

Drama: Barrack O'Karma
Country: Hong Kong
Episodes: 20
Aired: Sep 16, 2019 - Oct 11, 2019
Aired On: Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday, Friday
Network: TVB Jade
Duration: 45 min.

Drama: When Camellia Blooms
Country: South Korea
Episodes: 32
Airs: Sep 18, 2019 - Nov 7, 2019
Airs On: Wednesday, Thursday
Network: KBS2
Duration: 35 min.

Drama: Vagabond
Country: South Korea
Episodes: 40
Airs: Sep 20, 2019 - Nov 23, 2019
Airs On: Friday, Saturday
Network: SBS, Netflix, Netflix, Netflix, Netflix
Duration: 35 min.

Drama: Melting Me Softly
Country: South Korea
Episodes: 16
Airs: Sep 28, 2019 - Nov 17, 2019
Airs On: Saturday, Sunday
Network: tvN
Duration: 60 min.


Movie: Cheer Up Mister Lee
Country: South Korea
Release Date: Sep 11, 2019

Duration: 1 hr. 51 min.


Movie: The Bad Guys: Reign of Chaos
Country: South Korea

Release Date: Sep 11, 2019

21 comments:

  1. even sy belum tengok tapi macam best ja hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah.. belum tengok pun tapi ini antara yang akan ditengok.. hehehe..

      Delete
  2. aahhhhh movie korea banyak yang best!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. ada satu tu tajuk devine fury kalau tak silap.. yang tu pun best..

      Delete
  3. byknyaaaaaaa. nnti mcm besa buat review okay kaksha heheh.

    ReplyDelete
  4. melting me softly tu macam best ^^

    https://www.nurulsyahirah.com/2019/08/company-trip-kota-kinabalu-dan-kundasang-sabah.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha memang tunggu cerita ini.. nak tengok heronya.. kikiki..

      Delete
  5. banyak filem menarik yg boleh ditonton tu

    ReplyDelete
  6. Lamanya tak tgok cerita Korea..

    ReplyDelete
  7. banyak movie korea yg best tapi malas nak tengok padahal movie lagi pendek dari drama kot..haha

    ReplyDelete
  8. tq nanti boleh layan movie korea ni hahahaha

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. kan.. Sha tunggu juga yang tu.. zaman lama, kelakar.. hehehe..

      Delete
  10. Rasanya dah lama bebenar akak tak menjengah fastdrama

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »