Saturday, September 21, 2019

Korean Variety | Three Meals a Day: Mountain Village (2019)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Jom layan rancangan ini pula.. Kalau sebelum ini mereka gunakan aktor lelaki, kali ini perempuan pula.. 3 orang perempuan di kawasan pergunungan.. Sebuah rumah yang di kelilingi kebun sayur dan reban ayam.. Menggunakan tumbuhan sedia ada, berkerja dan mendapatkan upah demi menyediakan 3 hidangan setiap hari.. Sarapan, makan tengahari dan juga makan malam.. 

Sha suka tengok diorang sediakan makanan untuk 3 kali hidangan itu.. Usaha mereka untuk membeli makanan tambahan dengan melakukan kerja-kerja bercucuk tanam.. Sangat menarik.. Bayangkan masak guna kayu api ye.. Bukan guna dapur gas.. Nasi pun tak guna rice cooker..

TV Show: Three Meals a Day: Mountain Village
Native Title: 삼시세끼 산촌편
Also Known As: 3 Meals a Day: Mountain Village
Directors: Na Young Seok
Genres: Food, Comedy
Country: South Korea
Episodes: 10
Aired: Aug 9, 2019 - ?
Aired On: Friday
Network: tvN
Duration: 1 hr. 30 min.
“Three Meals a Day – Mountain Village” will follow Yum Jung Ah, Yoon Se Ah, and Park So Dam as the first all-female cast as they head off to a quiet home in the mountains of Gangwon province. As this will be the first season in two years, the show will go back to basics and follow the trio as they collect vegetables from their garden and search for food in the nature around them.
(Source: Soompi)

7 comments:

  1. Macam menarik jee. Nini suka layan video masak & makan makanan yang diorang tangkap sendiri mcm seaffood camtu. Nak try usha show ni hehe. And poster dia pun cantik :3

    ReplyDelete
  2. Baru tengok ep1 & 2...best tgk suasana kpg..udara segar..rimas tgk rmbut park so dam..mcm x terurus..hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suasana kampung tu best kan.. sayur sayur menghijau.. memang syoklah..
      Samalah kak.. stress tengok rambut dia.. hahaha..

      Delete
  3. one of my fav reality show sebab bila tengok rasa tenang je,, dengan environment dia ape semua :)

    ReplyDelete
  4. entah kenapa sy teringat running man kena msk hutan utk cari bahan memasak hahaha x igt episod berapa tp mmg lawak

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »