Shoplinks.Asia

Monday, April 16, 2012

-Berjaya membuat Watermark..-

Assalamualaikum....

Kali nie ank cite pasal kejayaan ku menggunakan watermark... sebelum nie terfikir gak nak buh signature kat tiap2 gambar yang aku buh dalam blog n FB tapi aku nie bukannye terror sgt bab-bab IT nie... kenkadang tu dengki gak tgk blogger2 laen buh watermark santek2 kat foto mereka.. so ade la satu ari yg x brape nak indah aku search guna En.Google untuk cari software watermark yg senang untuk aku yg newbie nie guna... maka terserempaklah aku ng perisian WinWatermark Professional - PC Edition... nama kemain canggih lg... hehehe... tp yg aku dapat nie trial untuk 30 hari je... so pepandey la guna... hasilnya adalah seperti yang kamu2 sume lihat... ade sesetengah entry tu dah aku tukarkan gambarnye... ade yg sesetengah tu x sempat lg... tgh berusaha sedaya upaya... boleh gitu...

Pastu nak dijadikan cerita... tengah seronok2 edit blog bg santek tetibe blog aku jd kelam kabut... ntah mengapa habis hilang sume gambar2 eden yg sebelum2 nie.. huhuhu... sedey nie... sedey sgt2... tp xpe... kite edit pelan2... yang mane dah edit tu, santek r... yg mane belum tu x santek r.. huhuhuhu.... xpe la pengalaman kan.. nak wat camne... redah jelah... tangan tu gatai sangat kan... hahahaha... padan ngn muka eden...

ape2 pun edit pelan2...

No comments:

Post a Comment

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Family Blogger

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI