Monday, April 16, 2012

-Berjaya membuat Watermark..-

Assalamualaikum....

Kali nie ank cite pasal kejayaan ku menggunakan watermark... sebelum nie terfikir gak nak buh signature kat tiap2 gambar yang aku buh dalam blog n FB tapi aku nie bukannye terror sgt bab-bab IT nie... kenkadang tu dengki gak tgk blogger2 laen buh watermark santek2 kat foto mereka.. so ade la satu ari yg x brape nak indah aku search guna En.Google untuk cari software watermark yg senang untuk aku yg newbie nie guna... maka terserempaklah aku ng perisian WinWatermark Professional - PC Edition... nama kemain canggih lg... hehehe... tp yg aku dapat nie trial untuk 30 hari je... so pepandey la guna... hasilnya adalah seperti yang kamu2 sume lihat... ade sesetengah entry tu dah aku tukarkan gambarnye... ade yg sesetengah tu x sempat lg... tgh berusaha sedaya upaya... boleh gitu...

Pastu nak dijadikan cerita... tengah seronok2 edit blog bg santek tetibe blog aku jd kelam kabut... ntah mengapa habis hilang sume gambar2 eden yg sebelum2 nie.. huhuhu... sedey nie... sedey sgt2... tp xpe... kite edit pelan2... yang mane dah edit tu, santek r... yg mane belum tu x santek r.. huhuhuhu.... xpe la pengalaman kan.. nak wat camne... redah jelah... tangan tu gatai sangat kan... hahahaha... padan ngn muka eden...

ape2 pun edit pelan2...

No comments:

Post a Comment

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »