Saturday, October 14, 2017

Tombiruo Dari Novel ke Filem

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sekarang ini dekat media sosial tengah hangat perbincangan, review dan juga pujian buat Filem Tombiruo yang diadaptasi dari Novel tajuk sama tulisan Ramlee Awang Murshid..
Semasa berita mengatakan Novel ini akan diadaptasi, ramai yang teruja menantikan kemunculannya..
Memang menggagumkan kata mereka yang dah tengok..
Sha belum tengok lagi.. Tengah berusaha memujuk encik suami.. Hehehe..
Sha teruja nak tengok Ejim beraksi (walaupun tak minat zul arifin) Hehehe..
Lakonan yang diberikan oleh para pelakon, katanya mantap..
Walaupun Sha kurang berminat novel-novel ini diadaptasi namun selepas membaca satu review ini, Sha berlapang dada menonton..
Sebabnya novel tetap novel dan filem pula adalah filem..
Pasti akan ada perbezaan, keranan Novel lebih detail dan filem masanya terhad..
Makanya silalah berlapang dada buat peminat novel ini.. Termasuklah Sha.. Hehehe..
Kalau korang masih ragu-ragu nak menonton, Sha sharekan beberapa komen dari mereka yang sudah menonton filem ini disini..
Mana tahu, nanti korang pun semangat juga nak menonton..

https://www.facebook.com/FatrimSyah/posts/10210671979264162 
20 sebab kenapa anda wajib menonton filem Tombiruo oleh Muhammad Fatrim..
Selebihnya boleh baca di SINI. Kredit Facebook Muhammad Fatrim..

https://www.facebook.com/groups/movvie.addict/permalink/1506243082746175/
Review oleh Rafi Harumin di Group Movie Addict..
Selebihnya boleh baca di SINI. Kredit pada Encik Rafi Harumin..

https://www.facebook.com/groups/movvie.addict/permalink/1505866576117159/
Review dari Movie Addict.. Kredit pada Amir Shahir..

Jadi.. Tunggu apa lagi.. Jom serbu pawagam berhampiran anda.. Sokonglah filem Tombiruo ini..
Kalau Sha berjaya pergi tengok, Sha share review dari Sha pula ye..
Hopefully encik suami akan setuju.. hehehe..

7 comments:

  1. Baca review pun dah menarik..

    ReplyDelete
  2. Saya suka novel awamg Ramli Musyhid..

    Kalau difilemkan pasti best

    ReplyDelete
  3. lum penah baca lg novel RAM ni sbb masa muda dolu mana sempat nak baca n beli ni sume, la ni baru sibuk nak baca novel tp mmg teruja sgt nk tgk citer kebabom ni...

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »