Friday, May 28, 2021

Drama Jepun | Danger-Less Detectives (2020)

 Assalamualaikum..
Hye semua..

Drama yang sangat santai, kelakar dan melampau.. Hahaha.. Dua orang detektif yang tak berminat untuk menempah bahaya namun selalu dengan tak sengaja berjaya menyelesaikan kes dengan cara mereka yang unik dan kelakar.. Mereka ialah Takano yang bercita-cita ingin naik pangkat supaya tak payah buat kes lapangan dan Yonaka yang sangat bijak membuat deduksi tapi ingin bertukar kerjaya, dibantu pula oleh Uwasa yang serba tahu semua maklumat didalam balai polis.. Tsukiga pula sangat dengkikan perhatian yang diberikan kepada Takano dan Yonaka, sedangkan Takano dan Yonaka selalu sahaja curi tulang tapi berjaya menyelesaikan kes.. Memang kelakarlah bila tengok aksi mereka yang kadang-kadang melampau sangat.. Hahaha.. 

Drama: Oretachi wa Abunakunai ~ Cool ni Saboru Keijitachi
Also Known As: Danger-Less Detectives, We are not Dangerous - Cool Detectives, Oreabu
Screenwriter: Fujiki Mitsuhiko, Watanabe Kei
Genres: Comedy, Drama, Detective
Country: Japan
Episodes: 8
Aired: Sep 17, 2020 - Nov 5, 2020
Aired On: Thursday
Original Network: MBS
Duration: 24 min.
Two young detectives are looking forward to the future. Takano Shin is looking forward to being promoted and spends his time studying for promotions and utilizing in-house politics. Yonaka Wataru is busy with job hunting. Though they confront the numerous crimes in the city, they don't work overtime, push themselves or even investigate. 

4 comments:

  1. Wah mcm menarik.. Ok nnt bole cari n tgk hweh

    ReplyDelete
  2. Comedy ya? menarik ni, boleh la tengok weekend ni..hehe..suka drama jepun sebab episodnya pendek :P

    ReplyDelete
  3. Melampau macamana tu kaksha? Cerita Jepun ni selalu dia punya mission berjaya tu mesti nak ada style gitu.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »