Sunday, May 9, 2021

Video | Sarrekey Raya by Pak Azad

Assalamualaikum..
Hye semua..

Melayan lagu raya di Youtube terjumpa video klip dari Pak Azad ini.. Catchy okay lagu dan liriknya pun best.. Jomlah layan.. Walau apa pun perasaan kita saat ini, bersabarlah dan percaya pada yang Esa.. InsyaAllah ada hikmahnya..


Sarrekey Raya - Pak Azad

Lagu : Harry Khalifah 
Lirik : Ajim Maze


Baru dapat cuti,
Rasa banyak happy,
Raya kan setahun sekali ,
Sapedek ketupat lemang rendang di saji...

Bila malam raya, dia kenyit mata,
Sarrekey Shopping Lah baju raya,
Borong semua di jalan masjid india,
Diriku Tidak mengapa,
Yang lepas masih ada,
Lebaran datang hati ku riang,
Tengok anak bulan terang benderang,

(chorus)
Pagi yang indah, syawal mulia
Takbir sahut sahutan..
Aidilfitri ku paling bermakna
Kau di depan mata,

Andai ku tersalah kata
Usah di kenang jangan di rasa,
Zahir dan batin maaf di pinta..
Wahai Sarrekey selamat hari Raya..

Raya raya sarrekey raya

(Ulang korus)

Masuk dalam kereta 
Ikut jalan mana,
Rumah bonda ataupun mertua,
Yang mana dulu , Oh som one two jus sahaja..

Di rumah terbuka sanak dan saudara,
Jangan di tanya anak berapa,
Itu semua kerja yang maha kuasa

Sarrekey.. Kita beraya
Sarrekey.. nak.. Duit Raya

7 comments:

  1. haha pak Azad ni kelakar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. tengok video nie terhibur sangat..

      Delete
  2. Assalam Sha.
    Nanti bagi no akaun, nama penuh dann no tel ke emel Kak Amie ye salamiez@gmal.com
    Nak bagi duit raya heheheee.
    https://salamisimon1.blogspot.com/2021/05/duit-raya-untuk-pengomen-bertuah-bulan.html

    ReplyDelete
  3. Pernah nampak di youtube tapi tak tertekan play pulak nak tengok. Dah buat lagu siap ada muzik video pulak dia. Biasa layan di youtube tengok karenah lawak dia and family :)

    ReplyDelete
  4. Tak tengok lagi tapi boleh bayangkan mesti lawak

    ReplyDelete
  5. ambi pak azad..xpenah xmenghibur xD

    ReplyDelete
  6. ahahahaah hiburan tak pernah tak terhibur

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »