2018 Reading Challenge - Almost There - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Friday, October 12, 2018

2018 Reading Challenge - Almost There

Assalamualaikum..
Hye semua..

Tiba-tiba bulan ini bersemangat pula membaca.. Semuanya sebab ke Perpustakaan Negara Malaysia untuk pinjaman berkelompok (pulang 400 buah buku dan pinjam semula 400 buah buku).. Rakan sekerja Sha berjaya menjumpai novel-novel karya Ain Maisarah yang ohsem dan menggembirakan hati pembaca.. Kikiki.. sebab apa Sha cakap novel penulis ini ohsem dibaca?? Sebabnya novel beliau nipis sahaja dan tidak memerlukan masa yang banyak untuk diselesaikan.. Tu yang momentum laju je membaca.. Kikiki..

Sikit je lagi target Sha untuk 200 buah buku nak selesai.. Tapi Sha akan terus membaca walaupun target dah selesai.. Baca tetap baca.. Target ini Sha tetapkan sekadar nak mencabar diri sahaja.. Lagipun kerja di bidang Perpustakaan memang membolehkan Sha banyak membaca.. Untuk bulan Oktober ini berjaya Sha baca novel English walaupun novel kanak-kanak tapi nak memupuk semangat membaca novel English bukannya mudah.. Tak seperti membaca novel Melayu..

Sehingga 12.10.2018, Sha berjaya baca 177 buah buku.. Tinggal lagi 23 buah buku sahaja..

21 comments:

  1. baca online ke buku ni sha? macam best jer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan.. ini website yang bantu ulat buku keep track buku apa yang dah dibaca..
      Kalau nak baa online boleh download apps PNM e-reader.. atau gi Portal Ilham Karangkraf..

      Delete
  2. Seronoknya...rindu nak marathon membaca...satu kepuasan lain macam bila capai target..

    ReplyDelete
  3. Banyaknyaa baca buku. Memang suka membaca ek?

    ReplyDelete
  4. wahhh hebatlah kak.. read 177 book dah...fuhhh rajin membaca..

    ReplyDelete
  5. wah banyaknya! next year target 250 pulak 😍😍

    ReplyDelete
  6. Jelesnya tengok! haha ika baru terkedek kedek nak baca. banyak lg nak kena baca.
    Ika datang singgah sini. https://ikashoid.blogspot.com/2018/10/book-review-pelukis-jalanan.html

    ReplyDelete
  7. Bila nak capai target membaca buku gak ni asyik tertangguh jah

    ReplyDelete
  8. all the best sha ... sikit lg nak 200 buah tu.

    ReplyDelete
  9. good luck..sikit lagi, you can do it..

    ReplyDelete
  10. terbaek.. semoga dipermudahkan :)

    ReplyDelete
  11. go sha go.
    lagi 2 bulan setgh ni kot.
    pasti sukses la 200 buku.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..