Saturday, October 27, 2018

Mega Sale Karangkraf Mall 10.10

Assalamualaikum..
Hye semua..

Bila kaki buku nampak jualan murah buku, hati mesti cair punya.. Karangkraf Mall (online) buat jualan murah pada 10.10.2018 dengan tagline 10 buku hanya RM10.. Sha yang mulanya macam tak terpengaruh telah terpengaruh juga akhirnya.. Kikiki..

Berjaya membeli 20 buah buku dengan harga RM49.87 sahaja + postage RM20.00 jadilah RM69.87 yang Sha perlu bayar.. Harga asal yang Sha perlu bayar ialah RM129.87 (tak termasuk postage), jadinya Sha jimat RM80.00 untuk 20 buah buku ini.. Berbaloilahkan.. Postage tu jadi RM20 sebab Sha buat dua order.. Satu order tu RM20 (termasuk postage) 10 buah buku.. Yang satu lagi tu RM49.87 (termasuk postage) 10 buah buku lagi..

Shopping sakan.. Lepas tu kita ikat perutlah.. Namun tak berjaya juga kurus.. kikiki..

https://www.karangkrafmall.com/rewardpointsreferfriends/refer/index/?k=yODYyMjA

Buku-buku yang Sha beli ini ada yang memang dalam bakul pembelian, ada yang memang dah lama Sha aim dan ada yang Sha tambah bagi mencukupkan 10 buah buku.. Lama juga menunggu ketibaan buku-buku ini.. Entah kenapa Sha punya walaupun sudah dipos oleh pihak Karangkraf pada 16.10.2018 & 18.10.2018, namun sehingga 25.10.2018 buku tak juga sampai.. Sudahnya Sha call KTMD untuk tanya mengenai parcel Sha.. No yang anda perlu hubungi sekiranya parcel tak sampai ialah 03-22749244 ext 33/28 (KTMD Sahaja).. Akhirnya pada 26.10.2018, buku-buku Sha ini pun selamat sampai ke tangan..

Buku-buku dibawah ini memang RM1 sebuah.. sha beli 10 buah pelbagai genre..

3 buah novel dan 1 antologi cerpen..
Cinta Semanis Carrot Cake
Dia Milik Aku
Awekku Kembar
Antologi Cerpen Hujan Turun Lagi

3 buku kanak-kanak untuk Amani Mila's Big Secret, Mila Big Discovery dan Dr Bubbles Goes To Hospital
Setelah Ammar Tinggalkan Kita
Anak-anak Abah oleh Nazali Noor
100 Jejak Peribadi Rasulullah

20 Novel dibawah ini pula Sha campur-campur dengan yang sale (10 buah RM10) sebab tu harga dia tak jadi RM1 sebuah.. Tapi masih lagi jimat pada Sha.. 

4 buah novel pelbagai genre..
Dia Si Katak Puru
Fantasi Cintaku

202 Khasiat Herba
Travelog Di Hujung Muncung Mesingan

Kompilasi Sajian Bubur
Dr Bubbles Celebrates Birthdays (buku untuk Amani)

Dua buah ini pula buku mewarna.. Sha pun tak pasti kenapa Sha beli.. Sebab Sha tak minat sangat mewarna nie.. Hahaha..

Nak shopping?? Gunakan coupon ini REWARD-7256-XJLXH-LDPU masa checkout.. Klik SINI..

15 comments:

  1. Wahhh banyaknya kak sha shopping. Kinah terlepas promo ni huhu. Selamat membaca kak sha

    ReplyDelete
  2. ada juga nampak promo ni tapi buku yg berkenan banyak dah sold out so malas nak terpengaruh..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. akak memang terpengaruh sebab ada buku yang nak beli.. 不不

      Delete
  3. wahh bestnya dapat beli buku banyak sebab murahhh... nanti review ye buku tu kak sha :)

    salam singgah https://bblogfeii.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang best swbab murah gila.. kikiki.. InsyaAllah, review akan dibuat ikut giliran..

      Delete
  4. wah banyaknya shopping buku..taktau pun ada sale..kalau dak bolehlah membeli jugs

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nadia follow IG Karangkraf Mall tau.. nanti kalau ada sale diirang buh kat IG..

      Delete
  5. kak sha sempat shopping. bestnya..! shu tak sempat. hukhuk

    ReplyDelete
  6. Akak tumpang gembira tengok Sha beli banyak buku. Bestnya shopping buku!

    ReplyDelete
  7. Ala, zumal dah terlepas peluang ni

    ReplyDelete
  8. tggu 11.11 laa mn tau kot2 ada jg mcm ni hahaha

    ReplyDelete
  9. kalau dulu kerja, tiap kali gaji mesti ada buku dibeli. sekarang nak pegi kedai buku pun dah tak nampak. haha

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »