Friday, October 12, 2018

Life on Mars (2018)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Lama tak review drama Korea.. Sha baru je berjaya habiskan tengok drama penyiasatan dan time travel bertajuk Life on Mars.. Drama yang sangat menarik dan penuh plot twist.. Drama ini rupanya diadaptasi dari drama UK dengan tajuk yang sama..

Kisah seorang penyiasat yang dilanggar dan kembali ke tahun 1988..  Bayangkan dari zaman serba canggih kepada zaman yang semuanya manual.. Untuk berhubung kena guna walkie talkie je.. Yang paling stress bila Han Tae-Joo asyik dengar suara doktor yang merawat dia di zaman moden.. Tahun yang Han Tae-Joo wujud itu adalah tahun dimana ayah Han Tae-Joo dibunuh dan permulaan kepada pembunuhan bersiri yang mengerikan.. Memang menarik drama ini.. Plot twist di penghujung cerita itu buat drama ini lagi menarik..

Life On Mars / Laipeu On Maseu
KDrama | Action, Mystery, Psychological, Comedy, Crime, Detective, Investigation, Western Series Remake (UK) | 16 Episodes | 9 Jun 2018 - 5 Aug 2018 |

6 comments:

  1. rumah kak ana laa nii sunyi dah dengan drama dan siri tv Korea sejak Adik dah sambung belajar hehe, kak ana je layan Bollywood sengsorang :)

    ReplyDelete
  2. guna walkie talkie... mmg sengal laa hidup dibuatnya hahaha

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »